Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων
Μέσα στην απόλυτη σήψη και παρακμή της Ελλάδας, αντί οι κυβερνώντες τούτων των χρόνων της εθνοκτονίας παντός του ελληνικού να στηρίξουν τη γλώσσα των Ελλήνων, κατήργησαν 750 τμήματα στο εξωτερικό,
στα οποία διδασκόταν η ελληνική γλώσσα (πρωταγωνίστριες στο εθνικό έγκλημα οι δύο «σοσιαλίστριες» που διοίκησαν το ανθελληνικό υπουργείο επί πρωθυπουργίας του δοσιλόγου ΓΑΠ.
στα οποία διδασκόταν η ελληνική γλώσσα (πρωταγωνίστριες στο εθνικό έγκλημα οι δύο «σοσιαλίστριες» που διοίκησαν το ανθελληνικό υπουργείο επί πρωθυπουργίας του δοσιλόγου ΓΑΠ.
Πρόκειται για εθνικό έγκλημα εντελώς αντίστροφο με το τι γίνεται στην πολιτισμένη ανθρωπότητα για την εδραίωση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.
Από τις φιλελληνικές αυτές ενέργειες αναφέρω, εντελώς ενδεικτικά, τις εξής:
α) Αντιγράφω: «Με 400 δολλάρια για πέντε χρόνια, μπορείς ν’ αποκτήσεις 3.500 τόμους της ελληνικής γραμματείας».
β) «Η κιβωτός» της ελληνικής γλώσσας που έχει διασώσει όλα τα ελληνικά κείμενα (από τον Όμηρο μέχρι την άλωση της Πόλης το 1453 και εντεύθεν) λέγεται: «Thesarus Linguae Greeae» διατίθεται σε CD Rom και στη διαδικτυακή σελίδα υπάρχουν 11.000 τόμοι. Η διεύθυνσή του στο ίντερνετ είναι : hhtt://www.ttg.kei.edu/… είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας το οποίο ξεκίνησε από το 1972 και συνεχίζεται... Το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την ιδέα που έγινε πράξη, δηλαδή της ψηφιοποίησης της ελληνικής γραμματείας (και πρώτος χορηγός του) είναι η Μαριάν Μακντόλαντ, ελληνίστρια καθηγήτρια αρχαίας τραγωδίας στο παν/μιο της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο... έχει βαπτιστεί Χριστιανή Ορθόδοξη και το ελληνικό όνομά της οποίας είναι Ειρήνη. Το 1972 προσέφερε ένα εκατομμύριο δολλάρια στο παν/μιο της Καλιφόρνιας Ιρβάιν, για να ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα της ψηφιοποίησης της αρχαίας, βυζαντινής και νεώτερης ελληνικής γραμματείας...»
Αποτέλεσμα: «Μετά από 31 έτη αδιάλειπτης προσπάθειας, το πρόγραμμα ΤΚG κατόρθωσε να συγκεντρώσει κείμενα που αριθμούν 85 εκατομμύρια λέξεις! Η σημερινή διευθύντρια του προγράμματος είναι η Ελληνίδα Μαρία Παντελιά, καθηγήτρια στο παν/μιο Ιρβάιν...».
(Τα στοιχεία αυτά τ’ αντλώ από την συνέντευξη του Παναγιώτη Λιάκο, η οποία δημοσιεύεται στο έργο του αντιστασιακού συνταγματάρχη Θ. Καλλίνου (Αμάρμπεη) με τίτλο: «Διάλογος σε εθνικά προβλήματα του ελληνισμού», τόμ. Α΄ εκδ. ιδίου, 2005, σελ. 509 επ., όπου παρατίθεται τούτη η δήλωση της χορηγού, που λέει: «χωρίς ελληνισμό η Δύση χάνει το νόημά της». Τι ρατσίτρια! Ακόμη δεν την συνέλαβαν οι «προοδευτικοί»;
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω καθηγήτρια «τιμήθηκε με τη διάκριση του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα από το ελληνικό κράτος κατόπιν προτάσεως του Α. Παπανδρέου» (Περίεργο: Πώς το δέχθηκαν οι... μπροστάρισσες του ΠΑΣΟΚ, μια από τις οποίες ούσα εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ πρότεινε την αντικατάσταση της ελληνικής γλώσσας από την Αγγλική ως επισήμου γλώσσας (βλ. «Η Καθημερινή», της 18/11/2011).
Με τέτοιους υπουργούς και τέτοιους ψηφοφόρους ήταν επόμενο να φθάσουμε εδώ που μας έφθασαν. Στην απόλυτη παρακμή και χρεοκοπία!
Καταραμένοι υπουργοί, καταραμένοι ψηφοφόροι, που πουλούσαν και πουλούν την ψήφο τους – αντί του αργυρίου, σαν πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου, όπως έλεγε σαρκαστικά και ο Σουρής.
γ) Τελειώνω με τα όσα σχετικά παραθέτει ο ακαδημαϊκός Α. Κουνάδης, που γράφει: «...τα τελευταία χρόνια άρχισε ένας ευνοϊκός άνεμος της νεοελληνικής γλώσσας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, από τη μία άκρη της γης, της μακρινής Χιλής, μέχρι την άλλη άκρη της, το Βλαδιβοστόκ.... Η λειτουργία δεκάδων εδρών Νεοελληνικών Σπουδών σε παν/μια και ινστιτούτα της Λατινικής Αμερικής και της Ιβηρικής Χερσονήσου δείχνει το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Δέον να επισημανθεί ότι τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης αρκετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών εβδομαδιαίως είναι διπλάσια των αντιστοίχων ωρών διδασκαλίας των Ελληνικών σχολείων» (βλ. οπ.π., σελ. 519).
Συμπέρασμα:
Η ανθρωπότητα αγκαλιάζει την ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα για την οποία ο Γερμανός φιλόσοφος Β. Χαϊζεμπεργκ είπε: «Η θητεία μου στην αρχαία ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση» (βλ. οπ.π., σελ. 484).
Αντίθετα, ο πολιτικός βόρβορος της μεταπολίτευσης αγωνίστηκε να την ανασκολοπίσει! Και σαν να μην έφθαναν όλες οι γλωσσικές αθλιότητές τους, έβαλαν και το λεγόμενο «Παιδαγωγικό» Ινστιτούτο να μας καταργήσει και τα φωνήεντα!
Προφανώς εκεί μέσα θα βελάζουν!
Πότε θ’ ανέβουν στο Ικρίωμα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου