Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μetron Analysis: Μπροστά η ΝΔ, την δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ...

Σε «πολιτικό ντέρμπι» εξελίσσεται η αναμέτρηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις για την πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά για να λέμε την αλήθεια, η δυναμική είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 που δίνει οριακό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 0,7 της μονάδας στη Νέα Δημοκρατία. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το ΕΘΝΟΣ έδειχνε προβάδισμα πάνω από 2 μονάδες για τη ΝΔ.



Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων) η ΝΔ λαμβάνει 22,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% , το ΠΑΣΟΚ 11,2%. οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,7%, το ΚΚΕ 4,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,7% , η Χρυσή Αυγή 3,9% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση 3%. Εκτός μένει ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,!%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, το ΚΚΕ 5,2%, η ΔΗΜΑΡ 8%, η Χρυσή Αυγή 4,7% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση 3,6%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς με 18%, ακολουθούν Α. Τσίπρας με 17% και Ε. Βενιζέλος με 9%. Δηλαδή η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δίνει οκτακομματική Βουλή.




defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...