Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Με μειωμένο κίνδυνο θανάτου συνδέεται η αυξημένη κατανάλωση καφέ, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τον καφέ, το δημοφιλέστερο ρόφημα, που στο παρελθόν έχει συσχετιστεί με διάφορα προβλήματα υγείας. Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου για την Έρευνα του Καρκίνου των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ Νιλ Φρίντμαν, υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή πέντε φλιτζανιών καφέ ημερησίως σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αιτιολογήσουν πλήρως τον συσχετισμό. Διευκρινίζουν δε ότι το όφελος προκύπτει εφόσον ο καφές δεν συνοδεύεται από κάπνισμα. 








ΌμορφαΜυστικά.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...