Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αριστοφάνης και Μολιέρος σκορπούν το γέλιο στην Επίδαυρο

«Η κωμωδία ως παγκόσμια γλώσσα που «κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» θα κυριαρχήσει στην καλοκαιρινή περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου», σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιάννη Χουβαρδά.
Με τρεις από τους σημαντικότερους και ίσως τους κορυφαίους- συγγραφείς κωμωδιών όλων των εποχών, το Εθνικό καλεί το κοινό να συναντηθεί με το χιούμορ, το πνεύμα αλλά και τον ουσιαστικό προβληματισμό τους.
«Γιατί όσο κοινό όχημα και για τους τρεις είναι το γέλιο, η σάτιρα, η ψυχαγωγία, άλλο τόσο είναι η βαθιά περίσκεψη για τον άνθρωπο και η κατανόηση της φθαρτής του μοίρας», είπε ο Γιάννης Χουβαρδάς σε  συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώτης κρατικής σκηνής.
Με άξονα το στίχο του Ιωάννη Πολέμη «Τι είναι η πατρίδα μας» η πρώτη κρατική σκηνή, επιλέγει τρεις σπουδαίους θεατρικούς συγγραφείς -τον Αριστοφάνη, τον Μολιέρο και τον Σέξπιρ  - και τρία έργα που ασχολούνται με το δικό του τρόπο το καθένα με την ελληνικότητα, διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις στο εξωτερικό και συναντά εκτός των τειχών του το κοινό από την Επίδαυρο σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...