Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εξαγορά - «βόμβα» από την Triple Five στην Ελλάδα

Λευκωσία: Κοντά σε εξαγορά-βόμβα εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας φαίνεται να βρίσκεται η Τriple Five, ο επικεφαλής της οποίας, Ναντέρ Γκερμεζιάν, φθάνει σήμερα στην Κύπρο.
Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ελληνικής εταιρείας και εφόσον υλοποιηθεί η συμφωνία προκύπτουν νέα δεδομένα για την Κύπρο και τα οικόπεδα φυσικού αερίου.

Σήμερα πάντως ο κ. Γκερμεζιάν θα έχει κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Οικονομικών. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των επαφών αυτών, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για εγκατάσταση στελεχών της Τriple Five στην Κύπρο, καθώς ήδη αναζητούνται γραφειακοί χώροι.

Στον αντίποδα πάντως, η περιβόητη συμφωνία με το Κατάρ οδεύει προς οριστικό ναυάγιο και η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ανοιχτή εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του «φιλέτου» έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον.

Κατά κύριο λόγο, συζητείται η ενοικίαση της γης για 99 χρόνια, ενώ απομακρυσμένο θεωρείται το ενδεχόμενο πώλησης του «φιλέτου». Σε κάθε περίπτωση,η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τη νέα διαδικασία μετά το μπέρδεμα με το Κατάρ.

Για την ώρα, θα πρέπει να βρει απαντήσεις στο αίτημα των Καταρινών για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...