Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

"Ελληνες και Ελληνικά στη Βενετία"

Πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θέμα «Έλληνες και Ελληνικά στην Βενετία 2012» (Greci e greco a Venezia 2012), διοργανώνει η έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», από σήμερα έως τις 18 Απριλίου 2012.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ιταλικού πανεπιστημίου στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, έναν πλούτο που δεν αποτιμάται με οικονομικούς όρους, σε μία περίοδο τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ελληνιστές πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από όλον τον κόσμο, διανοούμενοι, λογοτέχνες και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών η Caterina Carpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», η Paola Minucci, του Πανεπιστημίου της Ρώμης «Sapienza», ο έλληνας ποιητής Νάσος Βαγενάς κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και συναντήσεις για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νάσο Βαγενά, τον Ανδρέα Κάλβο, τον Μένη Κουμανταρέα κ.α.

Στην διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση, σε ψηφιακή μορφή, με τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης 100 χρόνια από τη γέννησή του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...