Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ματαιώθηκαν για τρίτη φορά οι εκλογές στο ΑΠΘ

Ματαιώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,...
εξαιτίας της παρεμπόδισής της από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από την Νομική, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Είναι η τρίτη φορά που ακυρώνεται η εκλογική διαδικασία, καθώς και οι δύο προηγούμενες ψηφοφορίες (στις 15 και 17 Φεβρουαρίου) είχαν κηρυχθεί «βιαίως διακοπείσες» από την Οργανωτική Επιτροπή Εκλογών.

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ και το Σωματείο διοικητικών υπαλλήλων με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της εκλογικής διαδικασίας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής να προχωρήσει σε επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών. Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ αιτήθηκε με έγγραφό του, που απέστειλε στις πρυτανικές αρχές και προωθήθηκε στο υπουργείο, την αναστολή ισχύος της Οργανωτικής Επιτροπής, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που κατέθεσαν 19 ΑΕΙ για την αντισυνταγματικότητα του νέου νόμου και την ταξινομική ψήφο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Αναστάσιο Μάνθο, πρόκειται για αίτημα που «δεν έχει ούτε νομική, ούτε λογική ισχύ» εφόσον μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, οι νόμοι εφαρμόζονται κανονικά.

Την παραίτησή τους στον υπουργό Παιδείας υπέβαλαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ότι η «περαιτέρω παραμονή της στερείται αντικειμένου και νοήματος», καθώς η προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου της έχει λήξει (στις 16/1/2012) ανυπαίτια, γεγονός, που όπως επισημαίνει, «εξελίσσεται πλέον σε ένα είδος ομηρίας της, χωρίς εμφανή προοπτική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...