Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γ. Προβόπουλος: Είχα ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για τον κίνδυνο διψήφιου ελλείμματος

«Η αποτροπή της κρίσης μετά το 2009, θα ήταν πολύ δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη» κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος, χαρακτήρισε «αστεία» τα σενάρια περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος από τον Γ. Παπακωνσταντίνου - υποστηρίζοντας ωστόσο, πως ο αποκλεισμός της χώρας από τον δανεισμό δεν θα ήταν μοιραίος, αν λαμβάνονταν έστω και το τελευταίο τρίμηνο του 2009, μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, που θα τόνωναν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθησύχαζαν τις αγορές.

Παρότι, όπως είπε, ο ίδιος είχε ενημερώσει προσωπικά τους αρχηγούς των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων για τον κίνδυνο διψήφιου ελλείμματος και είχε παντοιοτρόπως με δηλώσεις του στον Τύπο και εκθέσεις ενημερώσει την κοινή γνώμη σχετικά, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη:

Για την δήλωση Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», ο μάρτυρας εκτίμησε πως «οι αγορές και οι θεσμικοί επενδυτές είναι πολύ προσεκτικοί και βλέπουν δίκην ακτινογραφίας. Δεν νομίζω ότι περιμένουν μια δήλωση υπουργού, έστω και ατυχή περί «Τιτανικού», για να κρίνουν εάν η χώρα είναι σε κατάσταση αρνητική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...