Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται η γαλλική έκδοση της Huffington Post με την Αν Σενκλέρ στο «τιμόνι»

Προσεχώς και στην Ιταλία

Σε νέο ρόλο η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Αν Σενκλέρ, σύζυγος του τέως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Αναλαμβάνει τη διεύθυνση της γαλλικής έκδοσης του αμερικανικού δικτυακού τόπου ενημέρωσης και γνώμης Huffington Post που θα κάνει πρεμιέρα προσεχώς σε συνεργασία με την εφημερίδα Le Monde.

Στα σκαριά βρίσκεται και ο Huffington Post Italia σε συνεργασία με τον όμιλο L' Espresso που εκδίδει την εφημερίδα La Repubblica.

Η 63χρονη Αν Σενκλέρ, η οποία παρουσίασε επί 13 χρόνια μία επιτυχημένη πολιτική εκπομπή στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ψηφίστηκε ως η πιο δημοφιλής γυναίκα της Γαλλίας σε δημοσκόπηση που διενήργησε γυναικείο περιοδικό στο Διαδίκτυο το Δεκέμβριο.

Η Σενκλέρ τάχθηκε δημόσια στο πλευρό του Ντομινίκ Στρος-Καν όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το «θρίλερ» της σύλληψης και της δίκης του με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Elle η Σενκλέρ υπεραμύνθηκε της απόφασής της να σταθεί δίπλα στον σύζυγό της παρά τις κατηγορίες. «Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε μία σχέση, και δεν επιτρέπω σε κανέναν να κρίνει τη δική μου» δήλωσε.

Ο αμερικανικός εκδοτικός όμιλος του Διαδικτύου Huffington Post Media Group έχει εγκαινιάσει συνεργασία και με τον ιταλικό όμιλο L' Espresso για να δημιουργήσει και ιταλική έκδοση.

Ο Huffington Post Italia άρχισε να προσλαμβάνει συντακτικό προσωπικό και θα αρχίσει να λειτουργεί φέτος, σύμφωνα με μια κοινή δήλωση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Ο όμιλος L' Espresso εκδίδει την εφημερίδα La Repubblica, η οποία ανταγωνίζεται με την Corriere della Sera για τη θέση της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας και είναι ο κύριος ενημερωτικός δικτυακός τόπος της Ιταλίας.

Ο δικτυακός τόπος Huffington Post, ο οποίος αγοράσθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τον AOL έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει δημιουργήσει ιστότοπους στον Καναδά και τη Βρετανία.

TA NEA On-line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...