Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Χάστε τα κιλά των εορτών

Οι γιορτές περάσανε και σας άφησε μερικά κιλά επιπλέον και ο καινούριος χρόνος σας βρίσκει αγχωμένους την ώρα που κοιτάζεστε στον καθρέφτη και βλέπετε τα κουμπιά του πουκαμίσου να ασφυκτιούν και το φερμουάρ από το αγαπημένο σας παντελόνι να μην ανεβαίνει.
Ήρθε η ώρα για δράση και αυτή η ώρα είναι τώρα. Όλοι θα σας μιλήσουνε για μαγικές δίαιτες και διατροφές αποτοξίνωσης. Ευτυχώς υπάρχουν 5 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κερδίσετε την αυτοπεποίθηση που στριμώξατε στις κούτες μαζί με τις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που ξεστολίσατε.

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ενεργειακό πρωινό. Ένα ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι με 1 φέτα ψωμί και λίγο άπαχο τυρί και 2-3 καρύδια είναι το πρώτο σας βήμα.

Βήμα 2ο: Μέχρι την ώρα του μεσημεριανού σας γεύματος καταναλώστε με χούφτα σταφίδες ή 5-6 αποξηραμένα δαμάσκηνα και πιείτε 2 λίτρα νερού ή 4-5 κούπες πράσινο τσάι με μερικές σταγόνες λεμονιού.

Βήμα 3ο: Δώστε στο μεσημεριανό σας γεύμα έμφαση! Καταναλώστε ένα μπολ από ανάμεικτα ωμά λαχανικά προσθέτοντας μια μόνο κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε ξίδι ή λεμόνι για γεύση. Έχετε δίπλα μια πηγή πρωτεΐνης που σας αρέσει: στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ψάρι σχάρας, αβγά, ψαρονέφρι. Μπορείτε να δώσετε ένα τόνο νοστιμιάς μαρινάροντας το κρέας σε κρασί, μπαχαρικά, ή μουστάρδα.

Βήμα 4ο: Ένα μήλο πράσινο ή κόκκινο με τη φλούδα του με μια πρέζα κανέλας (εφόσον σας είναι εύληπτη) είναι το απογευματινό σας. Μέχρι το βραδινό προσπαθήστε να πιείτε άλλα 2 λίτρα νερού ή 4-5 κούπες πράσινο τσάι με μερικές σταγόνες λεμονιού.

Βήμα 5ο: Το βραδινό είναι συνήθως το πιο δύσκολο άλλα και το πιο καίριο για την δίαιτα σας γεύμα. Έχετε δύο επιλογές: α. Να φάτε ένα μπολ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 2-3 κουταλιές δημητριακά ολικής αλέσεως και 2 ακτινίδια ή β. Να φτιάξετε μια χορτόσουπα από λαχανικά της επιλογής σας (μπρόκολο, σπανάκι, τσουκνίδα, πράσο, κρεμμύδι, καρότο + 1 κουταλιά ελαιόλαδο) και να φάτε άφθονη ποσότητα από αυτή.

Αυτά τα πέντε βήματα θα σας απαλλάξουνε από το αίσθημα του πρηξίματος και του κορεσμού που δημιουργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες και θα σας δώσουν την ώθηση για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με μια καλύτερη διάθεση για το σώμα σας και τη διατροφή σας.

ygeiaonline.gr
MIssion Frappossible

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...