Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) για να συζητήσει τη κατάσταση στη Συρία, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.
Κείμενο σχεδίου απόφασης για τη Συρία είναι πιθανόν να διανεμηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα αποτελεί απάντηση στην απόρριψη τον Οκτώβριο από τη Ρωσία ευρωπαϊκού σχεδίου απόφασης και στην παρουσίαση στη συνέχεια από τη Μόσχα νέου σχεδίου, το οποίο έθετε στην ίδια μοίρα την αιματηρή καταστολή που εφαρμόζεται από το συριακό καθεστώς και τις βιαιότητες των αντικαθεστωτικών.

Εν τω μεταξύ, ο συριακός στρατός πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση εναντίον της πόλης Χομς, σε πολλές συνοικίες της οποίας ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη συνοικία Καρμ αλ-Ζεϊτούν και συνεχίστηκαν ως το πρωί, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

"Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική", τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως 26 πολίτες, ανάμεσα τους και εννιά παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Επίσης, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χάμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...