Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το καλοκαίρι απομακρύνεται… η Eurovision …έρχεται!

Και ενώ το καλοκαιράκι οδεύει προς “αναχώρηση” στην ταλαιπωρημένη Γηραιά ήπειρο οι τηλεοράσεις η μία μετά την άλλη αρχίζουν να ανασκουμπώνονται και να κάνουν τις πρώτες ετοιμασίες για το Malmo 2013…. ο Χρήστος Ιλερής ο ταμίας του σωματείου και συνεργάτης της εκπομπής Euromoments στο Ράδιο ΆΣΤΥ 90,6 ξεσκόνισε ένα προς ένα τα νέα από τις εθνικές τηλεοράσεις και μας τα παραθέτει παρακάτω.
Για περισσότερα “νεάκια” συντονιστείτε στους 90,6 στα FM και στο www.stylegr.com για να ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για τα πάντα όσον αφορά τον αγαπημένο μας θεσμό…. φύγαμε!!!!

ΣΟΥΗΔΙΑ
Και τα νέα από την Σουηδία είναι ότι ήδη ο πρώτος υποψήφιος για την εθνική επιλογή της χώρας δηλαδή το MELODIFESTIVALEN είναι γεγονός. Στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό SVENSKTOPPEN είναι γεγονός που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο πάρκο Χάιζενμπεργκ του Γκέτεμποργκ νικήτρια είναι η THERESE FRENDENWALL 26 ετων, που πήρε την πρώτη θέση με το τραγούδι Drop The Fight. Το τραγούδι βεβαία με το όποιο θα συμμετάσχει δεν θα είναι αυτό μια που οι κανονισμοί της EBU δεν το επιτρέπουν.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Και ενώ στις αρχές Αύγουστου η Τουρκία ξεκίνησε με απειλές τύπου δεν θα συμμετάσχουμε γιατί είναι άδικη η βαθμολογία τώρα το TRT ανακοινώσε ότι στην 1 Νοέμβριου θα συνεδριάσει για να δει ποιοι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό στο Μάλμε. Αρκετά ονόματα από ότι φαίνεται έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες και ανάμεσα τους ακούγονται τα ονόματα της SERTAB ERENER και του φυσικά … του TARKAN.


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Από τις 27 Αύγουστου ξεκίνησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας άνω των 16 ετών και αυτοί που κάνουν καριέρα στην χώρα. Οι κανονισμοί έχουν ανακοινωθεί και συμπεριλαμβάνουν και όλους τους κανονισμούς της ΕΒU.


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Και από την Λιθουανία πάμε στην Φινλανδία όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους για τον διαγωνισμό από τις 3 – τις 16 Σεπτεμβρίου.Αρχές Δεκεμβρίου μια επιτροπή θα επιλέξει 12 από αυτές. Οι οποίες θα παρουσιαστούν στον μεγάλο τελικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξουν ημιτελικοί η όχι. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο μεγάλος τελικός θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στην Βarona Arena. Τα τραγούδια μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα και ακόμη έχουν την δυνατότητα να είναι και πάνω από 3 λεπτά. Αν νικητήριο τραγούδι είναι κάποιο με μεγάλη χρονική διάρκεια τότε θα ανασκευαστεί ώστε να συνάγει με τους όρους της EBU. 

Επίσης ο κρατικός φορέας υποσχέθηκε ότι φέτος ο διαγωνισμός θα δώσει μεγαλύτερη βάση στην μουσική και ότι το κοινό θα έχει μεγαλύτερη δύναμη. Και αυτό έγινε γιατί ο περσινός διαγωνισμός δεν είχε την τηλεθέαση που προσδοκούσαν οι Φινλανδοί.

ΕΛΒΕΤΙΑ
Και η Ελβετία ξεκινά σιγά – σιγά . αρκετοί φορείς της Ελβετίας δίνουν τις συμμέτοχες τους για τον εθνικό τελικό της χώρας. Ο γερμανόφωνος κρατικός φορέας ήδη οργανώνει μια διαδικτυακή  επιλογή όποια ξεκινά 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για ένα μηνα.Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν θα κάνουν εγγραφή μέσω web στα μέσα Οκτώβριου όταν έχουν ολοκληρωθεί η συμμέτοχες θα ξεκινήσει ψηφοφορία όπου το κοινό μαζί με την επιτροπή θα επιλέξουν τα καλυτερα.9 τραγούδια θα συμμετάσχουν στον τελικό της χώρας εκ των οποίων θα επιλέγουν τα 5. 
O γαλλόφωνος φορέας θα επιλέξει 3 και ο Iταλόφωνος 2. Βεβαία έτσι μαζεύονται δέκα τραγούδια αλλά δεν διευκρινίζεται πως θα αφαιρεθεί το ένα τραγούδι ( εκτός αν έγινε τυπογραφικό λάθος στην ανακοίνωση και ο γερμανόφωνος θα επιλέξει 4) Τα τραγούδια δεν θα είναι ολόκληρα αλλά σε σποτ και θα ακουστούν ολοκληρωμένα στον μεγάλο τελικό. ( δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η κακό).


ΡΩΣΙΑ
Τις Pussy Riot τις ξέρετε? Αν όχι να σας πληροφορήσω ότι είναι ένα μουσικό πανκ γκρουπ αποτελούμενο από γυναίκες το όποιο έχει γίνει διεθνώς γνωστό εξαιτίας της ποινής 2 ετών που τους επιδικάστηκε λόγo πρόκλησης του θρησκευτικού αισθήματoς για χουλιγκανισμό μια που εμφανιστήκαν ημίγυμνες σε βίντεο κλιπ μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας ενώ το τραγούδι τους ήταν επικριτικό για την επανεκλογή του Vladimir Putin. 
Η εταιρει SEVER με την όποια έχουν συμβόλαιο θέλουν απεγνωσμένα να συμμετάσχει το γκρουπ στον διαγωνισμό μια που πιστεύει ότι έχει όλα τα φόντα λόγο της δημοσιότητας που έχει αυτόν τον καιρό να κερδίσει και να φέρει τον διαγωνισμό στην Ρωσία και για δεύτερο λόγο ότι αν είναι συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα τους δοθεί χάρη και θα αποφυλακιστούν. Για αυτό τον λόγο έχει αναρτήσει μια ψηφοφορία με δυο εναλλακτικές θέλετε το συγκεκριμένο γκρουπ να εκπροσωπήσει την χώρα η όχι;

eurovisionfanclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...