Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Έλληνας ομογενής πρόεδρος της Γερουσίας στον Καναδά



Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά αναδείχθηκε ο γερουσιαστής Λίο Χουσάκος. O Έλληνας ομογενής αντικατέστησε τον Πιερ Κλοντ Νολέν, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα. Ο Χουσάκος διετέλεσε αντιπρόεδρος της Γερουσίας και εκλέχθηκε προσωρινός πρόεδρος τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο προκάτοχός του αρρώστησε βαριά.
 
Ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ δήλωσε ότι ο διορισμός του Λίο Χουσάκος στην προεδρία της Γερουσίας είχε τη σύμφωνη γνώμη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.
Ο Καναδός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η πείρα του ομογενούς γερουσιαστή στις διάφορες επιτροπές καθώς και η επιτυχημένη θητεία στην αντικατάσταση του προκατόχου του, τού δίνουν τα απαραίτητα προσόντα για την άσκηση της προεδρίας.
Ο Χουσάκος γεννήθηκε στο Μόντρεαλ και το όνομά του έχει συνδεθεί με την οικονομική και πολιτική σκηνή του Καναδά, την τελευταία 25ετία. Έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων ενώ από το 2003 είναι μέλος του Συντηρητικού Κόμματος. Επίσης, υπηρέτησε στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και είναι συνιδρυτής του Ελληνικού Οργανισμού Εμπορίου του Καναδά.


pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...