Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου στον ΒόλοΔύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, έναν 34χρονο και έναν 19χρονο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας 30χρονος υπολοχαγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Αβραμόπουλος: Τα παλικάρια μας έπεσαν στο καθήκον

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος.

Στη συνέχεια εξέφρασε την οδύνη του για το συμβάν, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», ανέφερε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...