Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Ελάχιστες οι επιπτώσεις στην Αργεντινή: Λαός στους δρόμους πανηγυρίζει για τις απώλειες των hedge funds! [vid]

Χιλιάδες κόσμου έχει ξεχυθεί στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και... πανηγυρίζει για την χρεοκοπία καθώς αυτό σημαίνει ότι τα αμερικανικά hedge funds θα έχουν σοβαρές απώλειες!

Ελαφρά πτωτικά κινούνται τα ομόλογα και το χρηματιστήριο της Αργεντινής, μέλους των G20, δηλαδή των είκοσι μεγαλύτερων οικονομικών του πλανήτη, έπειτα από το default, το δεύτερο της χώρας μέσα σε 13 χρόνια, έστω selective.

Πάντως, η πτώση είναι μάλλον λελογισμένη, ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψη του και το ράλι των τελευταίων δύο ημερών, γεγονός που μαρτυρά τις προσδοκίες της αγοράς για την εξεύρεση λύσης.

Εξάλλου, επίμονες φήμες και δημοσιεύματα μιλούν για παρέμβαση ξένων τραπεζών, γεννώντας ελπίδες ότι το default θα είναι βραχύβιο.

Έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα hedge funds που κρατούν τα ομόλογά της, χθες, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Ambito αναφέρει σήμερα ότι τράπεζες μεταξύ των οποίων η Citigroup, έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους η Elliott Management και άλλα funds.

Με τον τρόπο αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος για την εξυπηρέτηση του χρέους της Αργεντινής. Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, Jorge Capitanich, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιδιώτες.

Εν τω μεταξύ, η εποπτική αρχή των παραγώγων, International Swaps & Derivatives Association (ISDA), κλήθηκε να αποφασίσει εάν το default της Αργεντινής συνιστά πιστωτικό γεγονός και κατ΄ επέκταση εάν πυροδοτεί την αποπληρωμή των credit default swaps (CDS, των ασφαλίστρων έναντι της χρεοκοπίας) που ασφαλίζουν ομόλογα 29 δισ. δολαρίων.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...