Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Αδυναμία ελέγχου του ιού Έμπολα δηλώνει ο ΠΟΥ

Την εκτίμηση ότι ο ιός Έμπολα «κινείται πιο γρήγορα από τις προσπάθειές μας να την ελέγξουμε» διατύπωσε η επκεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους της Γουινέας, της Λιβερίας, της Σιέρα Λεόνε και της Ακτής Ελεφαντοστού στο Κόνακρι.

Η Τσαν χαρακτήρισε την κατάσταση στα κράτη της Δυτικής Αφρικής ως εκτός ελέγχου αλλά παρόλα αυτά συμπλήρωσε ότι μπορεί να μπει φρένο.

«Η επιδημία αυτή κινείται πιο γρήγορα από τις προσπάθειές μας να την ελέγξουμε. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές σε ό,τι αφορά τις ζωές που θα χαθούν αλλά και τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά και σε ό,τι αφορά τον υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης της σε άλλες χώρες», πρόσθεσε η Τσαν.

«Το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί ως σήμερα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι θλιβερά ανεπαρκές», ανέφερε ακόμη η Τσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...