Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εκλεψαν το νέο τουρκικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή BORA 12 από την Eurosatory

To νέο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή BORA 12, της εταιρείας MKE, αποτέλεσε πόλο έλξης στην έκθεση Eurosatory στη Γαλλία, καθώς υπόσχεται επιδόσεις ανώτερες από όλα τα όπλα της κατηγορίας του, αλλά φαίνεται ότι αυτή η δημοσιότητα δεν του έκανε και τόσο καλό: Κάποιοι έβαλαν στο μάτι το όπλο και το έκλεψαν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star το τυφέκιο εκλάπη από τον χώρο οπου είχαν στήσει τα εκθεσιακά τους περίπτερα 11 τουρκικές εταιρείες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κλειδωμένο σε ερμάριο τυφέκιο εκλάπη με την χρήση ενός ειδικού κλειδιού, μετά το τέλος της έκθεσης και ενώ είχαν μείνει για λίγη ώρα τα περίπτερα χωρίς προσωπικό το οποίο παρακολουθούσε την τελετή λήξης

Το 100% τουρκικής κατασκευής τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Bora 12, έχει διαμέτρημα 7,62 χλστ. και έχει ωφέλιμο βεληνεκές 1200 μέτρων, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού: Μπορεί να βάλλει 5 φυσίγγια σε χρόνο 3'' λόγω ελάχιστης ανάκρουσης.

Μάλλον πρόκειται για περίπτωση βιομηχανικής κατασκοπείας, αφού το όπλο δεν μπορείνα χρησιμοποιηθεί λόγω έλλειψης επικρουστήρα.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...