Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Α.Σαμαράς: Σκέφτεται προσωπικότητα από τον χώρο του πολιτισμού για ΠτΔ - Τα δύο ονόματα έκπληξη

Στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο, διακινούνται κάθε είδους σενάρια τόσο για το όνομα του προσώπου θα διαδεχθεί στις αρχές του νέου χρόνου τον κ. Κάρολο Παπούλια, που συμπληρώνει δεκαετία στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, όσο και για τη διάρθρωση της αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που απαιτείται για την εκλογή του νέου ανώτατου άρχοντα.

Καλά πληροφορημένες πηγές, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» αναφέρουν ότι σε συζητήσεις στο στενό κύκλο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος έπεσε το όνομα του διαπρεπούς Έλληνα σκηνοθέτη του γαλλικού κινηματογράφου Κώστα Γαβρά, γνωστός και από τις ταινίες «Ζ», οι «Ο Αγνοούμενος», «Κατάσταση Πολιορκίας», «Αμήν», κ.α..

Ένα άλλο όνομα που ακούστηκε από το χώρο του πνεύματος είναι αυτό της διακεκριμένης ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά, η οποία έχει τιμηθεί για το έργο της.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι του πνεύματος, πέρα από τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες του κ. Γαβρά και της κυρίας Δημουλά, όπως και άλλες ανάλογες που ζητούνται, όπως του διακεκριμένου καθηγητή Φυσικής κ. Δημήτρη Νανόπουλου, έχουν μάλλον προβάδισμα στην προαίρεση της κυβερνητικής ηγεσίας σε σχέση με όσους ακούγονται από το χώρο της πολιτικής και μπορεί αν δημιουργήσουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Για παράδειγμα , όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που προτείνεται από νυν και πρώην στελέχη του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος μπορεί να ενώσει τη συντηρητική παράταξη και να υποχρεώσει επί παραδείγματι τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο να συμφωνήσει με την υποψηφιότητά του.

Ηχηρά αντιθέτως αντέδρασε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος όταν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμίκος, ψέγοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα που θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αναρωτήθηκε για τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού: Δηλαδή εάν κατέβαινε ο Κωνσταντόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον πίστευε;»

Χωρίς πάντως να μπορεί να προεξοφλήσει από τώρα τι θα συμβεί έπειτα από έξι μήνες και με δεδομένο ότι μπορεί να χρειαστεί να γίνουν τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες - στις δύο πρώτες από τις οποίες απαιτούνται για την εκλογή 200 ψήφοι - που μειώνονται σε 180 στην τρίτη ψηφοφορία, η περίπτωση της υποψηφιότητας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη εξακολουθεί να φαντάζει ως η πλέον ευχερής λύση από τον χώρο της πολιτικής αφού οι βουλευτές που τον ακολουθούν μπορεί να αποδειχθούν το «κλειδί» για την «προεδρική πλειοψηφία»

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...