Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Απείλησαν τη Ρωσία Ολάντ και Ομπάμα αν κλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησαν σήμερα ότι θα ληφθούν «νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας», αν κλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους που ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο «ανακοίνωσε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 14 σημείων και κήρυξε μονομερή εκεχειρία για μία εβδομάδα», Ομπάμα και Ολάντ εκτίμησαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει «τώρα να ζητήσει το συντομότερο δυνατό από τις ένοπλες ομάδες των αυτονομιστών (στην ανατολική Ουκρανία) να τερματίσουν τη στρατιωτική δράση τους».

Οι δύο ηγέτες ζήτησαν επίσης από τον Πούτιν «να εμποδίσει τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία και να ενισχύσει τους ελέγχους στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα».

«Με αυτό τον τρόπο θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια αποκλιμάκωση στο πεδίο και για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ελλείψει προόδου προς αυτή την κατεύθυνση, νέα μέτρα θα υιοθετηθούν εναντίον της Ρωσίας», προειδοποίησαν ο Ομπάμα και ο Ολάντ.

defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...