Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ένας υπέροχος χώρος για Σκάκι στο Περιστέρι



Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου εκπαιδεύει τα παιδιά του Περιστερίου για αρκετά χρόνια πάνω στο πνευματικό παιχνίδι που έχει συναρπάσει μικρούς και μεγάλους, το σκάκι. Πριν από περίπου ένα μήνα ο χώρος της Πνευματικής Στέγης μεταμορφώθηκε. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εντευκτήριο, μια μοναδική και ευρύχωρη σκακιστική σάλα 250 τμ, αντάξια της ιστορίας και της προσφοράς του συλλόγου στην Περιστεριώτικη νεολαία και στο Ελληνικό σκάκι.
Η άριστη συνεργασία των διοικούντων του συλλόγου με την Δημοτική αρχή και η αναγνώριση από την τελευταία της σημαντικής προσφοράς του συλλόγου έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για Δημοτικό χώρο στην Δημοσθένους 12, έναντι Ξυλοτεχνίας στο Μπουρνάζι, που ανακατασκευάστηκε και παραχωρείται στην Π.Σ. Περιστερίου για τις ανάγκες της, αλλά και την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της.
Ο νέος χώρος ήταν απαραίτητος, τόσο για της αυξημένες ανάγκες του κορυφαίου συλλόγου όσο και για της μελλοντικής προοπτικής του. Παράλληλα, επειδή βρίσκεται σε εξαιρετικά κεντρικό σημείο του Περιστερίου και με άμεση προσβασιμότητα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει σκακιστικό κέντρο, όχι μόνο του Περιστερίου, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, δημιουργώντας έτσι νέες δυναμικές ανάπτυξης του Αττικού σκακιού.

Ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τον ιδανικό αυτό χώρο κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο δημιουργώντας μια σύγχρονη σκακιστική ακαδημία, διοργανώνοντας σημαντικά τουρνουά και κάνοντας το χώρο μια πραγματική κυψέλη που θα μαζεύει τα παιδιά του Περιστερίου και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας για μυηθούν και απολαύσουν το όμορφο παιχνίδι του σκακιού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πνευματικής Στέγης Αντώνης Μπέλλος τόνισε: «Ο νέος χώρος της Στέγης ήταν για εμας, τους διοικούντες της Πνευματικής Στέγης ένα όνειρο αλλά και ταυτόχρονα μια πολύ μεγάλη ανάγκη για το Σύλλογο, για να μπορέσει να έχει έναν πολύ αξιοπρεπή χώρο, που να δίνει τους αθλητικούς του αγώνες, που να εκπαιδεύει τα παιδιά της περιοχής να μαθαίνουν το πολύ όμορφο αυτό πνευματικό παιχνίδι, το σκάκι. Ταυτόχρονα γίνεται ακόμη πιο γοητευτικό ούτως ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα Περιστεριωτόπουλα γίνεται στο χώρο αυτό. Από εμένα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην δημοτική αρχή, στον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή μαζί τους είναι κοντά μας, παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες μας, μας βοηθούν και το αποκορύφωμα ήταν η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο είναι ένα έργο που θα μείνει για την νεολαία της περιοχής. Είναι ένα έργο, το οποίο αντανακλάει το σκάκι στα επόμενα χρόνια στο Περιστέρι».

Αντίστοιχα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου μας δήλωσε: «Από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που πραγματικά παραδόθηκε το σπίτι των πρωταθλητών του σκακιού στην πόλη μας. Όμορφο, ανανεωμένο, διπλάσιο σε χωρητικότητα από αυτό που υπήρχε πριν από λίγο καιρό και με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις που εξελίσσονται σε όμορφα πράγματα προς τέρψη και σημαντική ποιότητα ζωής των ίδιων των αθλουμένων. Πραγματικά σε συνεργασία με τον Σύλλογο, παλέψαμε ολόκληρο το χειμώνα. Θεωρώ πως η υποχρέωση της δημοτικής αρχής, όχι μόνο προς την Πνευματική Στέγη Περιστερίου αλλά γενικά προς όλους τους νέους της πόλης έγινε πραγματικότητα. Είναι ένα πολιτιστικό άθλημα που πραγματικά αξίζει να το γνωρίσουν όλοι οι νέοι.


Peristerinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...