Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινές διακοπές , και tips πώς να μη βάλουμε βάρος


Ας είμαστε ρεαλιστές!!! Κατά τις διακοπές δεν μπορεί κάποιος εύκολα να χάσει κιλά, αλλά τουλάχιστον να μην έρθουμε πίσω έχοντας πάρει 3-4 κιλά.  Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία να ανανεωθούμε να ξεκουραστούμε, δεν είναι απαραίτητο να χαλάσουμε την διατροφή μας αλλά και την υγεία μας. Ρεαλιστικό θα ήταν αν βάζαμε ως στόχο, με το τέλος των διακοπών να έχουμε διατηρήσει το βάρος μας.
Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να το πετύχετε αυτό;




•Μην βασίζεστε στα γεύματα που δίνουν στο αεροπλάνο

Εάν θα ταξιδέψετε με αεροπλάνο δεν είστε αναγκασμένοι να φάτε κάτι το οποίο δεν σας αρέσει  μόνο και μόνο επειδή είστε 30 000 πόδια πάνω από τη γη!!  Μπορείτε να φάτε από πριν ή να πάρετε μαζί σας ένα απλό σάντουιτς , ένα σνακ δημητριακών ή ένα μήλο.  Έτσι φτάνοντας στο προορισμό σας μπορείτε να φάτε κάτι ξεχωριστό που δεν υπάρχει στην χώρα σας.



•Πάρτε μαζί σας στενά ρούχα!

Καλό είναι στις διακοπές να φοράτε στενά ρούχα, τουλάχιστον σε κάποιες από τις εξόδους σας έτσι ώστε να συνειδητοποιείτε πιο εύκολα ότι έχετε φάει αρκετό  φαγητό, αφού θα νιώθετε τα ρούχα να σας πιέζουν.





•Μην παραλείπετε γεύματα

Μην αφήνετε πίσω κάποια από τα κυρίως γεύματα, διότι είναι πολύ πιθανό στο επόμενο σας γεύμα να φάτε πολύ πιο λαίμαργα και πολύ πιο μεγάλες ποσότητες



•Σνομπάρετε κάποια φαγητά.

Αν θα πάτε για διακοπές σε ένα μέρος όπου έχει μπουφέ, ρίξτε μια ματιά στα φαγητά πριν ξεκινήσετε να σερβίρεστε.  Δεν είναι απαραίτητο καθημερινά να δοκιμάζετε όλα τα είδη. Μπορείτε να αφήσετε πίσω κάποια φαγητά που τρώτε και στο σπίτι και να δοκιμάσετε κάτι ασυνήθιστο ή κάτι που σας έλειψε πολύ.



•Μειώστε την ποικιλία

Όπου μπορείτε, επιλέξτε να έχετε την δική σας μερίδα φαγητού. Αποφύγετε τα ορεκτικά, και το επιδόρπιο σε κάθε σας βραδινή έξοδο. Μειώνοντας την ποικιλία μειώνεται η όρεξη και τρώτε λιγότερο. Επίσης μπορείτε να παραγγέλλετε κάτι πιο υγιεινό και  ίσως να κάνετε συμφωνία να ανταλλάξετε πιάτα ή να σας δώσει λίγο από το δικό του ο σύζυγος σας, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.





•Προσέχετε τα ποτά σας!

Μην  καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ!  Προτιμήστε μη αλκοολούχα ποτά , αποφεύγοντας έτσι τις επιπλέον  θερμίδες . Έχοντας ως επιλογή φρέσκους χυμούς και  smoothies (ρόφημα με γιαούρτι και φρούτα) προσφέρετε στον εαυτό σας κάτι πολύ πιο δροσιστικό και θρεπτικό. Ελέγξετε ακόμη την κατανάλωση σε ποτά πλούσια σε ζάχαρη και κρέμα όπως καφέδες με γεύσεις , Pina Colada και milkshakes.



•Ασκηθείτε!

Προσθέστε δραστηριότητα στις διακοπές σας όπως μια βόλτα περπατώντας  με την παρέα σας για να δείτε την περιοχή ή ακόμη με το ποδήλατο για να απολαύσετε και την φύση. Μπορείτε άνετα στις διακοπές να συνδυάσετε την άσκηση με  διασκέδαση και παιχνίδια  κάνοντας θαλάσσια σπορ, παίζοντας ρακέτες ή βόλεϊ, κολυμπώντας ή ακόμη παίζοντας με τα παιδιά στην άμμο.





•Διαμονή με...κουζίνα

Εάν είναι δυνατόν μείνετε κάπου που έχει κουζίνα. Όλοι ξέρουμε  ότι τρώγοντας συχνά σε εστιατόρια ή καταναλώνοντας έτοιμα φαγητά,  βάζουμε βάρος. Έτσι θα ήταν καλό να προτιμάτε τα ξενοδοχεία-διαμερίσματα που διαθέτουν δική τους  κουζίνα έτσι ώστε να τρώτε πιο ελαφριά.


•Όχι στις παρανομίες!

Προσπαθήστε να τρώτε όσο πιο υγιεινά γίνεται. Μην παρανομείτε  όλη την μέρα. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινάτε με ένα πρόγευμα γεμάτο λιπαρά και φροντίστε ώστε τα δύο από τα τρία κυρίως γεύματα της  μέρας να είναι πιο ελαφριά. Αποφεύγετε όσο μπορείτε τις επιπρόσθετες σάλτσες και τις φρέσκες κρέμες . Μπορείτε να έχετε πιο απλές επιλογές όπως μια απλή κόκκινη σάλτσα στα μακαρόνια. Ακόμα και μια σαλάτα, η οποία θεωρείται ιδανικό γεύμα, αν συνοδεύεται με μια  σάλτσα  μπορεί να  αυξήσει  πολύ τις θερμίδες.




Υγιεινές επιλογές και στην παραλία!

Οργανωθείτε  ώστε να πάρετε  κάτι μαζί σας στην παραλία. Ετοιμάστε  ή αγοράστε κάτι  υγιεινό όπως ένα απλό σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα ή με τόνο κι αποφύγετε τις πίτες και τα αλμυρά. Φροντίστε επίσης να παίρνετε μαζί σας φρούτα για  ενδιάμεσα γεύματα.


Επιστροφή στη ρουτίνα

Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, πρέπει να μπείτε αμέσως στην ρουτίνα και στην διατροφή σας χωρίς να χάσετε μέρα, αλλιώς μετά θα είναι ακόμη  πιο δύσκολο να κόψετε τις κακές συνήθειες!


Νικη Ρωσταντή | Διατροφολόγος
Makarios Avenue 273 A-C,2311 Lakatamia, Nicosia, Cyprus
Mobile: 99369710
Email:niki_rostandi@hotmail.com
Facebook: Fitness Guru, Electromuscle by C.Rostandis - Niki Rostandi Nutritionist

      
www.cyprusfashion.com.cy



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...