Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή



Ο αγώνας μας για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας και την απόσυρση της πρότασης για άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο εντείνεται, καθώς η αναλγησία της Κυβέρνησης σε ένα τόσο... σοβαρό θέμα που κρίνει το μέλλον της μικρομεσαίας επιχείρησης, είναι πρωτοφανής. Σας παραθέτουμε μερικές από τις επιπτώσεις που θα επέλθουν, από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές οι οποίες είναι εξαιρετικά σοβαρές:

1. Σημαντική μείωση τζίρου επιχειρήσεων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές. Όταν τα καταστήματα της τοπικής αγοράς είναι ανοικτά την Κυριακή, οι παραθεριστικές περιοχές είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι θα ερημώσουν καθώς και η Κυριακή πλέον θα λειτουργεί ως εργάσιμη και κανένας δεν θα έχει χρόνο για ανάπαυση και αναψυχή. Η χώρα μας εξάλλου ως κατεξοχήν τουριστική χώρα οφείλει αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και όχι να το υποβαθμίσει.

2. Αύξηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων που πλέον θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Με το μέτρο θα προστεθεί μια ακόμα ημέρα λειτουργίας με πολύ αμφίβολα έσοδα για την κάλυψη τουλάχιστον των λειτουργικών εξόδων (κόστος λειτουργίας, αμοιβή προσωπικού). Είναι προφανές ότι οι καταναλωτές δεν έχουν έλλειμμα χρόνου και δεν κάνουν αγορές, αλλά έλλειμμα χρημάτων.

3. Συγκρούσεις σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και αγορών γειτονικών πόλεων και περιοχών. Θα αναπτυχθεί αθέμιτος ανταγωνισμός ο οποίος μόνο θετικά πρόσημα δεν επιφέρει. Επιπρόσθετα, το επιχειρηματικό επίπεδο θα υποβαθμιστεί με ανάλογες συνέπειες και στην ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης.

4. Μέγα πρόβλημα θα αποτελέσει το εργασιακό, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως θα καλύπτονται οι εργατοώρες ανά εβδομάδα. Και μόνο το ενδεχόμενο πρόσληψης επιπλέον προσωπικού από τις επιχειρήσεις που ήδη με δυσκολία τα βγάζουν πέρα, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις και σίγουρα θα οδηγήσει πολλές από αυτές σε λουκέτο, αφού θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εμμονή της κυβέρνησης ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας καθώς κάτι τέτοιο θα είναι παροδικό, ενώ αντίθετα θα προκληθεί μεγαλύτερη ανεργία από τις επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να κλείσουν.

5. Θα επέλθει σταδιακή διάλυση της ελληνικής οικογένειας, αφού θα εκλείψει η συνοχή των οικογενειακών σχέσεων και δεσμών που ενδυναμώνονται τις Κυριακές, καθώς και η διάλυση των θρησκευτικών μας παραδόσεων και θεσμών και η οριστική και επιβαλλόμενη πλέον απομάκρυνση από την Εκκλησία.

Για τα ανωτέρω προβλήματα και για πολλά επιπλέον που αναμφίβολα θα προκύψουν από την επιβολή του μέτρου των 52 Κυριακών, ζητάμε έμπρακτα την αρωγή σας στον αγώνα μας. Γνωρίζουμε πλέον ότι η τελική μάχη θα δοθεί στη Βουλή και για το λόγο αυτό, θέλουμε να ζητήσετε ονομαστική ψηφοφορία. Γνωρίζουμε και γνωρίζετε καλύτερα ίσως και από εμάς, ότι οι 52 Κυριακές δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, αφού εν τέλει μόνον οι 7 συνιστούν μνημονιακό προαπαιτούμενο.


Egionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...