Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Φεστιβάλ Αθηνών: συνεχίζεται ο κύκλος παραστάσεων

Το Φεστιβάλ Αθηνών παραμένει ο πόλος έλξης του θεατρόφιλου κοινού και αυτή την εβδομάδα. Φρέσκιες σκηνοθετικές αντιλήψεις και αντισυμβατικές προτάσεις διασταυρώνονται στο γνώριμο χώρο της Πειραιώς 260 αλλά και στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Το χειμώνα είχαμε θαυμάσει την Μαρία Πρωτόπαππα στο πλευρό της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στο «Πένθος ταιριάζει την Ηλέκτρα». Τώρα, η γνωστή ηθοποιός επιχειρεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζοντας μια εναλλακτική ανάγνωση της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» (5 και 6/7, Πειραιώς 260, κτήριο Η). 

Πρωταγωνιστούν οι: Μανώλης Μαυρομματάκης, Θανάσης Δήμου, Αγορίτσα Οικονόμου, Χριστίνα Μαξούρη και Γιάννος Περλέγκας. Στη δική της εκδοχή θα γνωρίσουμε: «Ένα βασιλιά κλόουν με σοβαρές φιλοδοξίες. Μία βασίλισσα χωρίς βασίλειο. Μία πριγκίπισσα σε πλήρη άγνοια. Έναν king-maker σκουληκαντέρα. Ένα υπερήρωα- καλό παιδί…» Τα πρόσωπα «σε ουδέτερο χρόνο, ξαναζούν το μύθο που όλοι έχουμε ακούσει, δει, διαβάσει, μήπως και βρουν ποιος είν’ ο φταίχτης, μήπως και βρουν τρόπο να συνεννοηθούν, αλλάζοντας την τραγωδία σε πένθος.. Χαροποιόν!».

Ο Γιώργος Βέλτσος εμπιστεύεται στη Ρούλα Πατεράκη, το νέο θεατρικό του έργο «Η φωνή» (7 και 8 Ιουλίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ώρα 21:00) που εστιάζει στο αγαπημένο του θέμα, δηλαδή την «έμφυλη σχέση και την παρεμβολή του τρίτου». Πρόκειται για το τέταρτο έργο της τετραλογίας του Βέλτσου που περιλαμβάνει τα έργα Camera degli Sposi (Διπλούς Έρως), Αναγγελία (ΚΘΒΕ) και Πομπές (Εθνικό Θέατρο). Ερμηνεύουν οι : Περικλής Μουστάκης, Δήμητρα Χατούπη, Αργύρης Πανταζάρας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη σκηνοθετική ερμηνεία της Ρούλας Πατεράκη.

Ο Ολιβιέ Πι, ο Γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν, μας είχε «συστηθεί» με τη σκηνοθεσία του έργου Γιάννη Μαυριτσάκη «Βιτριόλι» (Εθνικό Θέατρο). Τώρα ο πολυτάλαντος και αυθεντία στις μεταμφιέσεις Ολιβιέ Πι, επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών, για να μας καθηλώσει με το θεατρικό του alter ego, τη «Miss Knife» (9 Ιουλίου, ώρα 22:00 και 10 Ιουλίου, ώρα: 21:00, Πειραιώς 260, κτίριο Η).

Πλαισιωμένος από τέσσερις μουσικούς, με πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά και κοντραμπάσο, ο Olivier Py, υποδυόμενος τη θρυλική «περσόνα», την οποία ο ίδιος δημιούργησε το 1996, μας παρουσιάζει τις 14 νέες συνθέσεις του, σε ένα μεταμοντέρνο και εκρηκτικό drag show και μας μεταφέρει στον κόσμο της drag queen, που ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, με το μοναδικό ύφος αυτής της ντίβα του καμπαρέ, της Miss Knife. Υπό τις μελωδίες της τζαζ, με την απαλή, σαγηνευτική φωνή της, πότε τρυφερή και πότε αιχμηρή, η Miss Knife εκπροσωπεί, σύμφωνα με το δημιουργό της, σχεδόν όλες τις γυναικείες προσωπικότητες που έχει ο ίδιος συναντήσει…
Πληροφορίες: www.greekfestival.gr .

clickatlife.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...