Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ελληνας καθηγητής σέρνει στα δικαστήρια την Apple

Μήνυση κατά της Apple κατέθεσε ο Έλληνας καθηγητής, Δ. Μουστάκας, κατηγορώντας την για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Θεόδωρος Δ. Μουστάκας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης θα εκδικαστεί στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σε σε περίπτωση που τα αμερικανικά δικαστήρια διακιώσουν τον καθηγητή, η αμερικανική εταιρία θα κληθεί να τον αποζημιώσει με τουλάχιστον 58 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μουστάκας διατείνεται ότι η λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997. 

Η δικαστική αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει από τους υπεύθυνους της Apple να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά.

Επίσης τόσο ο Έλληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. 
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...