Φτιάξτε σπιτικό παγωτό και ικανοποιήστε όλη την οικογένεια.
Κρεμώδες σοκολατένιο παγωτό με sauce μαύρης σοκολάτας σε έναν αμαρτωλό συνδυασμό.
Υλικά600 ml κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά75
γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια1/4 του φλιτζανιού
κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη4 κρόκοι αυγών1/2 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
Για τη sauce σοκολάτας75 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε
κομμάτια1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά2
κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και την τεμαχισμένη σοκολάτα σε
ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κακάο. Μαγειρέψτε,
ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (προσοχή
να μην βράσει). Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
2. Χτυπήστε
τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το ζεστό μείγμα κρέμας σοκολάτας στους χτυπημένους κρόκους
συνεχίζοντας το χτύπημα
.3. Χύστε το μείγμα και πάλι στο κατσαρολάκι σας
και θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά.Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5
έως 7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να «στέκεται» στο πίσω μέρος ενός
κουταλιού (μην αφήσετε την κρέμα να βράσει, γιατί μπορεί να «κόψει»).
Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ, καλύψτε το
και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.3. Για τη sauce σοκολάτας,
συνδυάστε την τεμαχισμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε
μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5
λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αφήστε τη σάλτσα σας να κρυώσει.
Καλύψτε το σκεύος. Βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
4. Χύστε την κρέμα
σοκολάτας σε μια μηχανή παγωτού και «δουλέψτε» την σύμφωνα με τις
οδηγίες της συσκευής σας. Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το «παγωτομείγμα»
σας σε ένα αεροστεγές δοχείο ή φόρμα και βάλτε το στην κατάψυξη.
5.
Ζεστάνετε τη σάλτσα σοκολάτας σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε το παγωτό σε
μπάλες και περιχύστε το με τη ζεστή sauce
http://www.queen.gr
http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου