Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πρώτα o ανασχηματισμός, μετά η προγραμματική- Τι αποφάσισαν Σαμαράς και Βενιζέλος

Σε δύο μυστικές συναντήσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται πως «κλείδωσαν» τα βασικά στοιχεία του ανασχηματισμού, ωστόσο επισήμως δεν επιβεβαιώνεται καμία από τις δύο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Παράλληλα τα επιτελεία του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να ετοιμάσουν την λίστα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες προκειμένου να συμφωνήσουν στα βασικά σημεία της νέας προγραμματική συμφωνίας η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, καθώς πιέζουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για να συσταθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως όλα δείχνουν θα είναι αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει «καραμπόλες» καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να μετακινείται στο υπουργείο Άμυνας.

«Μάχη» γίνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς το επιθυμούν και τα δύο κόμματα με τον κ. Σαμαράς να επιθυμεί να τοποθετήσει τον Χ. Αθανασίου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιθυμεί εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως πηγαίνει η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός ήταν από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να συζητηθούν τα ονόματα εκείνα που θα στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση. Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες καθώς μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση καθώς ο κ. Σαμαράς την Τετάρτη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής. Θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή ξεκινάει στο Ταε κβο ντο το συνέδριο της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...