Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φτιάχνουμε δώρα καρδιάς για τους εορτάζοντες μπαμπάδες!

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάζουν οι μπαμπάδες! Η γιορτή του πατέρα αν και δεν είναι τόσο προβεβλημένη όσο η αντίστοιχη της μητέρας είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον μπαμπά μας πόσο πολύ τον αγαπάμε και πόσο αναγνωρίζουμε την συμβολή του στη διαπαιδαγώγηση και το μεγάλωμά μας. Εκφράστε την αγάπη και την συμπάθεια σας για τον μπαμπά, χαρίζοντάς του ένα δώρο καρδιάς, φτιαγμένο από τα χεράκια σας, ανεκτίμητης αξίας. 

Η κούπα του μπαμπά
Το πρώτο πράγμα που κάνει ο μπαμπάς κάθε πρωί είναι να πίνει καφέ στην αγαπημένη του κούπα. Τι θα λέγατε εάν αυτή η κούπα ήταν ζωγραφισμένη και διακοσμημένη από εσάς;
Υλικά:
1 κούπα λευκή κατά προτίμηση χωρίς σχέδια
μαρκαδόροι για πορσελάνινα σκεύη

Εκτέλεση:
Παίρνετε την κούπα που έχετε επιλέξει και με δύο απλές κινήσεις την μεταμορφώνετε στην καλύτερη κούπα που είχε ποτέ ο μπαμπάς. Ζωγραφίζετε πάνω στην κούπα με την βοήθεια των ειδικών μαρκαδόρων τα σχέδια και την ζωγραφιά που επιθυμείτε. Μπορείτε μάλιστα να γράψετε και το δικό σας προσωπικό μήνυμα – ευχή για τον μπαμπά. Αφήνετε την κούπα να στεγνώσει. Το δωράκι σας είναι έτοιμο!

Η κορνίζα- ανάμνηση
Η άχαρη ξύλινη κορνίζα με την προσθήκη λίγων διακοσμητικών στοιχείων γίνεται το καλύτερο αναμνηστικό δώρο για να κοσμήσει το γραφείο ή το κομοδίνο του αγαπημένου σας πατέρα.
Υλικά:
1 ξύλινη κορνίζα
αγαπημένη οικογενειακή φωτογραφία
μαρκαδόροι
παξιμάδια για βίδες
κόλλα

Εκτέλεση:
Παίρνετε την κορνίζα και προαιρετικά την ζωγραφίζετε και την βάφετε στο σχέδιο που επιθυμείτε. Εν συνεχεία, κολλάτε περιμετρικά στην κορνίζα τα παξιμάδια όπως απεικονίζεται και στην φωτογραφία. Αφήνετε την κατασκευή να στεγνώσει. Στο τέλος, βάζετε την αγαπημένη σας οικογενειακή φωτογραφία με τον μπαμπά.
Συνδετήρες- κλιπ με φωτογραφία
Αν ο μπαμπάς περνάει τον μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας στο γραφείο και δεν τον βλέπετε πολύ, τότε μπορείτε να δίνετε το παρών κάθε στιγμή στο γραφείο του, χαριζοντάς του, τους κλασικούς συνδετήρες κλιπ που σας απεικονίζουν. Η κατασκευή είναι γρήγορη, εύκολη, χρηστική και πάνω απ” όλα οικονομική.
Υλικά:
5 συνδετήρες κλιπ για έγγραφα
ψαλίδι
φωτογραφίες
κόλλα

Εκτέλεση:
Παίρνετε αγαπημένες οικογενειακές φωτογραφίες που σας απεικονίζουν με τον μπαμπά, προσέχοντας όμως να είναι τραβηγμένες κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στο περιορισμένο χώρο του συνδετήρα. Πηγαίνετε σε ένα φωτοτυπικό κέντρο και τις κάνετε πλαστικοποίηση αφού πρώτα τις έχετε κόψει και προσαρμόσει στο μέγεθος του συνδετήρα. Εν συνεχεία κολλάτε την πλαστικοποιημένη φωτογραφία στον συνδετήρα και το δωράκι σας είναι έτοιμο.
Το κομπολόι του μπαμπά
Το κομπολόι είναι μια αγαπημένη συνήθεια των αντρών. Αν ο μπαμπάς έχει μανία με τα κομπολόγια και διαθέτει μεγάλη συλλογή, σίγουρα το ωραιότερο και πολυτιμότερο απόκτημα που θα έχει θα είναι αυτό που του χαρίσατε εσείς.
Υλικά:
κορδόνι για βραχιόλια
χάντρες με γράμματα στα χρώματα της αρεσκείας
διακοσμητικά στοιχεία

Εκτέλεση:
Μια βόλτα στα καταστήματα με είδη κατασκευής κοσμημάτων και στα χαντράδικα θα σας δώσει την έμπνευση για το στιλ΄και το χρώμα του κομπολογιού που θέλετε να προσφέρετε. Μπορείτε να διαλέξετε χάντρες με γράμματα ούτως ώστε το κομπολόι σας να έχει πάνω του και ένα μήνυμα για τον μπαμπάς σας πέραν της χρηστικότητας του. Αφού λοιπόν καταλήξετε με τις επιλογές σας το μόνο που σας μένει είναι να το συναρμολογήσετε. Παίρνετε το κορδόνι για βραχιόλι και του κάνετε έναν σφιχτό κόμπο στην αρχή ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να κοπεί η κατασκευή σας. Μετά περνάτε προσεκτικά κάθε χάντρα γράμμα – στολίδι που επιθυμείτε και φτάνοντας στο τέλος κάνετε πάλι έναν ίδιο κόμπο όπως ακριβώς κάνατε και στην αρχή.
Μια κάρτα-πουκάμισο για σένα μπαμπάκα!

Αν έχετε αγοράσει ήδη το δώρο του μπαμπά ή δεν σας πολυαρέσουν οι κατασκευές, η ιδανική πρόταση για σας είναι να φτιάξετε μια πρωτότυπη κάρτα πουκάμισο και να γράψετε τα δικά σας λόγια αγάπης και τρυφερότητας προς τον αγαπημένο σας μπαμπά.
Υλικά:
1 χαρτόνι στο χρώμα της αρεσκείας σας
2 κουμπια
κόλλα
χαρτί περιτυλίγματος στο χρώμα που επιθυμείτε
ψαλίδι

Εκτέλεση:
Πάιρνετε το χαρτόνι, το διπλώνετε σε τετράγωνο στην μέση και το κόβετε προσεκτικά όπως ακριβώς κάνετε όταν φτιάχνετε μια κάρτα. Στη συνέχεια, φτιάχνετε το γιακά. Παίρνετε το χαρτί περιτυλίγματος και το κόβετε σε σχήμα γραβάτας. Κόβετε λίγο απο την πάνω πλευρά της κάρτας και φέρνετε μπροστά τα δύο άκρα ούτως ώστε να σχηματιστεί ο γιακάς. Για καλύτερο αποτέλεσμα συμβουλευτείτε την φωτογραφία. Στο τελείωμα κάθε πλευράς του γιακά κολλάτε από ένα κουμπί προσέχοντας να τα τοποθετήσετε σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Ανάμεσα στο γιακά και την κάρτα, κολλάτε προσεκτικά στο κέντρο του πουκαμίσου την γραβάτα. Αφού τελειώσετε με την κάρτα σας, στο εσωτερικό θα γράψετε με ωραία καλλιγραφικά γράμματα μια ευχή για τον μπαμπά!

http://www.infokids.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...