Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τραγανά τυροψωμάκια

Περιγραφή
Μια συνταγή από την εκπομπή "Καφές με την Ελένη". Εμένα μου βγήκαν πιο πολύ σαν κριτσίνια. Μπορεί να έκανα κάτι λάθος, πάντως είναι πολύ νόστιμα.
Τι χρειαζόμαστε:
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 180 ml. χλιαρό νερό
  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό
Πώς το κάνουμε:
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε εως ότου γίνει χλιαρό.
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
  1. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (δεν θα το πάρει όλο) και το νερό (δεν θα το πάρει όλο), μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μπάλα. Τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική.
  1. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και κάθε κομμάτι ζύμης το πλάθουμε σε 10 μακριά μπαστούνια (20 εκ. μήκος το καθένα). Τα τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα (λαδωμένη) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ρόδίσουν.
 http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...