Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μπουρέκια μελιτζάνας με φέτα

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφίες: www.studiom.gr
Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 20´ μαγείρεμα: 10´ αναμονή: 40´
Κόστος: €2,60 η μερίδα 

Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες 300 ml έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. σκληρή φέτα
2 αβγά 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες (περίπου 0,5 εκ.) και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο κρύο νερό (να τις σκεπάζει) για 10 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, τις στύβουμε ελαφρά με τα χέρια και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν εντελώς. 
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά (ίσα να μαραθούν). 
Κόβουμε τη φέτα σε μικρά μπαστουνάκια και τυλίγουμε καθένα από αυτά με μία φέτα μελιτζάνας σε ρολό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά με σύρμα. 

Σε δύο μεγάλα μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι και τη φρυγανιά. 
Πανάρουμε το κάθε ρολό περνώντας το διαδοχικά από τα τρία υλικά – αλεύρι, αβγό, φρυγανιά, πάντα με αυτήν τη σειρά. 
Σε ένα ταψί ή δίσκο στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα παναρισμένα ρολά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να παγώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
 Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά (για οικονομία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι στο οποίο τηγανίσατε πριν τις μελιτζάνες) και τηγανίζουμε τα παναρισμένα ρολά για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Tip
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ψήστε τις φέτες από τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις), σε σχάρα, στη μεσαία σκάλα, για 10 λεπτά αντί να τις τηγανίσετε. Το ίδιο θα κάνετε και με τα μπουρέκια.
Από τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο

http://alatikaipiperi.tumblr.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...