Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Croquembouche – Πυραμίδα από Σου!

Μια γλυκιά πυραμίδα από γλυκά σου! Γλυκό που παίρνει λίγο χρόνο για να γίνει αλλά είναι τόσο εντυπωσιακό… μπορείτε να το σερβίρετε σε γεννέθλια ή σε κάποιο πάρτυ!! Μια συνταγή του Άκη Πετρτζίκη που απλά θα λατρέψετε!

Υλικά για τα σου
  • 125 γραμμάρια Νερό
  • 125 γραμμάρια Γάλα
  • 100 γραμμάρια Βούτυρο
  • 1/2 κουτάλι γλυκού Αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 Αυγά
  • 1 Αυγό για άλειμμα
Υλικά για την κρέμα
  • 6 Κρόκοι
  • 125 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γραμμάρια Γάλα
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα
  • 200 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα Choux:
Βάζουμε το γάλα, νερό, βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με μιας εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ξανά βάζουμε στην φωτιά για 1 – 2 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά 1 – 1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την κρέμα:
Βάζουμε 2/3 ζάχαρης στην φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους και ζάχαρη στη συνέχεια και προσθέτουμε την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στους κρόκους και ξανά βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει καλά η πατισερί και μόλις κρυώσει ανακατεύουμε με την κρέμα που έχουμε χτυπήσει. Γεμίζουμε τέλος τα Choux(= σου) και πασπαλίζουμε με καραμέλα και σοκολάτα.

Tα σου θέλουν καλό ανακάτεμα όσο είναι στην κατσαρόλα για να εξατμιστεί όσο δυνατόν το μείγμα ώστε να μπορεί να δεχθεί περισσότερα αυγά και άρα να γίνουν πιο φουσκωτά..

oisyntagesmoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...