Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ξεγελάστε έξυπνα τον χρόνο

Μπορεί η οικονομική κρίση να έφερε περικοπές στο budget της αγοράς προϊόντων ομορφιάς, αλλά παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια για να διατηρηθούμε νέοι. Βέβαια, το να σταματήσουμε τον χρόνο είναι λιγάκι δύσκολο, πόσω μάλλον το να τον γυρίσουμε πίσω. Μπορούμε, όμως, να τον...  ξεγελάσουμε! 

Στα 20 σχεδόν όλες οι αλλαγές που αντιμετωπίζουμε είναι θετικές, καθώς ενηλικιωνόμαστε και αποκτάμε περισσότερη ελευθερία, ενώ σωματικά βρισκόμαστε στην καλύτερή μας φάση. Στα 30 γινόμαστε πιο σοφοί και το σώμα και το μυαλό μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ωστόσο, έρχεται κάποια στιγμή -εκεί γύρω στα 50- που η εμφάνισή μας δεν μας ικανοποιεί απόλυτα και οι επιδόσεις μας αρχίζουν να πέφτουν. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Αντί να περιμένουμε την εφεύρεση που θα «παγώνει» τον χρόνο, μπορούμε να επωφεληθούμε από τα όσα ήδη γνωρίζουμε, ώστε να μετατρέψουμε τα σημάδια του χρόνου σε χάδι. 
 
Πρόσωπο νεανικό 
Με το πέρασμα των χρόνων, το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του και γίνεται πιο λεπτό και ξηρό. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη εκφυλίζονται και τα πρώτα σημάδια κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορεί οι ρυτίδες να σημαίνουν εμπειρία, αλλά ποιος θέλει να το παίζει παντογνώστης;
 
Ασπίδα στον ήλιο
Το μεγαλύτερο μέρος των ρυτίδων προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο. Είναι, επομένως, απαραίτητη η χρήση αντηλιακού ολόχρονα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και τα χέρια. Ενώ, είναι ευκαιρία να φορέσουμε τα καπέλα μας.No smoking
Μπορεί η τιμή των τσιγάρων να έχει φτάσει στα ύψη, αλλά εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Ίσως, όμως, κόψουμε το κάπνισμα μόλις μάθουμε ότι, εκτός των άλλων, προκαλεί πρόωρες ρυτίδες, καθώς επιτείνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
 
Ωραία κοιμωμένη
Ο ύπνος «θρέφει» το δέρμα, γι’ αυτό, αν δεν κοιμόμαστε αρκετά, μειώνεται ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε ανάσκελα, γιατί το μαξιλάρι πιέζει το πρόσωπό μας και με τα χρόνια μπορεί να δημιουργηθούν ρυτίδες ύπνου.
 
Τα σωστά καλλυντικά
Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για ένα υγιές δέρμα. Φροντίζουμε, λοιπόν, να το ενυδατώνουμε με τα κατάλληλα για την ηλικία και τον τύπο του δέρματός μας προϊόντα και να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πριν κοιμηθούμε, ώστε να αναπνέει ελεύθερα και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ανανέωση των κυττάρων.
 
Μάτια ερμητικά κλειστά
Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών του προσώπου (π.χ. όταν συνοφρυωνόμαστε ή χαμογελάμε) δημιουργεί ρυτίδες έκφρασης. Επειδή, όμως, το γέλιο κάνει καλό, ας φοράμε τουλάχιστον τα γυαλιά μας όταν βγαίνουμε στον ήλιο, ώστε να αποφεύγουμε το συνεχές συνοφρύωμα. Βεβαίως, τα γυαλιά ηλίου είναι από τα αγαπημένα μας αξεσουάρ και η χρήση τους τόσο τις ηλιόλουστες ημέρες, όσο και τις ημέρες με συννεφιά, είναι αναγκαία. Εξίσου σημαντική είναι και η αλλαγή τους κάθε 2-3 χρόνια, κυρίως γιατί μειώνεται η ηλιοπροστασία τους.
 
Για τους τολμηρούς
Μπορούμε, αν θέλουμε, να καταφύγουμε σε πιο δραστικές λύσεις, όπως θεραπείες με laser, μπότοξ, πλαστικές επεμβάσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...