Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Ισραήλ, δηλώνει ο Άσαντ

Δαμασκός: Η Συρία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, επισήμανε σε σχόλια του ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ, στην πρώτη αναφορά του για το ζήτημα μετά τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε το Ισραήλ στα περίχωρα της Δαμασκού ώστε να εμποδίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την μεταφορά ιρανικού οπλισμού προς της Χεζμπολάχ.
 
Ο Άσαντ δεν έκανε αναφορά σε ενέργειες αντεκδίκησης ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι υποστηρίζει τους «τρομοκράτες στη Συρία», εννοώντας τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, κατά τον πάγιο χαρακτηρισμό από το καθεστώς.
 
Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Iρανό υπουργό Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.
 
Αν και η Δαμασκός έδειξε αμέσως προς την πλευρά του Ισραήλ για τις επιθέσεις, αλλά δεν απάντησε, όπως δεν είχε απαντήσει και σε μια άλλη επίθεση στις αρχές του χρόνου με τον ίδιο στόχο.
 
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες οι εμφανίσεις του Άσαντ που γενικά αποφεύγει τη δημοσιότητα εν μέσω του εμφυλίου που μαίνεται στη Συρία.
 
Από την πλευρά του το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του εμφυλίου στη Συρία, ο οποίος είναι πάντα πιθανό να διαχυθεί σε γειτονικές χώρες, όπως το Λίβανο, και να εξελιχτεί σε μείζονα κρίση στην περιοχή.
 
Δύσκολα όμως η τεταμένη κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο, με τον Άσαντ να ανοίγει άλλο ένα μέτωπο κατά ενός πανίσχυρου στρατιωτικά αντιπάλου.
 
news.in.gr via philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...