Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Χαλβάς Φαρσάλων

 Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια.
 
 Τι χρειαζόμαστε:
 
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Βήμα 2
2) Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Βήμα 3
3) Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Βήμα 4
4) Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 5
5) Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.

Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...