Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νηστίσιμο κέϊκ ταψιού αφράτο και λαχταριστό!

Πανεύκολο κέϊκ ταψιού με πορτοκάλι και κονιάκ! Τα υλικά του γλυκού μας είναι ελάχιστα, άρα και το κόστος πολύ μικρό! Ωστόσο η γεύση είναι μοναδική!
Τι χρειαζόμαστε:
    1 1/2 ποτ. λάδι
    1 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι
    1 1/2 ποτ. ζάχαρη
    3 κ.σ κονιάκ
    1 κ.γλ σόδα
    1 κ.γλ κανέλλα
    1 κ.γλ γαρύφαλλο
    1/2 κούπα καρύδια
    1/2 κούπα σταφίδες
    650 γρ. αλεύρι
    λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε το λάδι, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
    Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε μέσα.
    Ρίχνουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο και λίγο λίγο το αλεύρι.
    Στο τέλος ανακατεμένα τα καρύδια με τις σταφίδες.
    Αλείφουμε με λάδι ένα ταψι, αδειάζουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα για 45΄ στους 180 βαθμούς! 

http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...