Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια την ηλικία τους να μεγαλώνει;

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια την ηλικία τους που μεγαλώνει;

Κάθε έτος που περνά, μας φέρνει …ένα χρόνο πιο μακριά από τη χρονολογία που γεννηθήκαμε. Όταν είμαστε νέοι, δίνουμε ελάχιστη σημασία στο γεγονός. Όσο μεγαλώνουμε όμως, νιώθουμε τη σχετική ενόχληση, ιδίως αν ο καθρέφτης μας αρχίζει να δείχνει ρυτιδούλες και άσπρες τρίχες.
Το κάθε ζώδιο αντιμετωπίζει διαφορετικά το πέρασμα του χρόνου. Το καθένα έχει μια βασική αντίδραση, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε τους υπόλοιπους παράγοντες του ωροσκοπίου. Ποια είναι η πιο βασική επιρροή, πέρα από το ηλιακό ζώδιο, που ενισχύει τη φιλαρέσκεια και …τη μαχητικότητα απέναντι στα σημάδια του χρόνου; Είναι το να έχει κάποιος τον ωροσκόπο του ή σημαντικούς πλανήτες του στον Ταύρο, τον Λέοντα ή τον Ζυγό. Στον αστρολογικό χάρτη σου μπορείς να δεις αν ισχύει κάτι τέτοιο και για σένα.

ΚΡΙΟΣ
Αν είσαι Κριός, η αυτοπεποίθηση και ο θετικός τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα δεν σε αφήνουν να δώσεις ιδιαίτερη σημασία σε μικροπράγματα, όπως μια ρυτιδούλα παραπάνω. Κι αν γκριζάρεις και είσαι άντρας, αποκτάς την επιπρόσθετη γοητεία των «γκρίζων κροτάφων», οπότε μικρό το κακό. Για σένα ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τα χρόνια που προσθέτονται στην ηλικία σου, είναι να έχεις πολλά ενδιαφέροντα, να βρίσκεσαι σε κίνηση και να περνάς καλά. Κι αν είσαι γυναίκα, χρησιμοποιείς καλά καλλυντικά, αλλά χωρίς να τρέφεις αυταπάτες περί αιώνιας νεότητας. Όσο για το αν θα καταφύγεις σε πλαστικό χειρουργό, αυτό δεν εξαρτάται από το ζώδιο.


ΤΑΥΡΟΣ
Αν είσαι Ταύρος, πρέπει να ξέρεις ότι θεωρείσαι ένα από τα πιο ματαιόδοξα ζώδια. Κι από τα πιο όμορφα. Στην πλειοψηφία τους, οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου διαθέτουν μια έντονη γοητεία, όταν δεν πρόκειται για κλασική ομορφιά. Και επιπλέον έχεις την επίγνωση του γεγονότος (σπάνια ένας Ταύρος πάσχει από έλλειψη αυτοπεποίθησης ως προς την εμφάνισή του). Αν είσαι άντρας, η επίδραση του χρόνου στην εμφάνισή σου σπάνια σε απασχολεί. Δεν έχεις πια νιάτα, αλλά έχεις άλλα γοητευτικά χαρίσματα. Αν όμως είσαι γυναίκα, κάνεις πραγματικά ό,τι περνάει από το χέρι σου και από το πορτοφόλι σου για να φαίνεσαι μικρότερη. Και χωρίς να το κάνεις βούκινο, έτσι;


ΔΙΔΥΜΟΙ
Αν είσαι Δίδυμος, έχεις κάνει μια ιδιαίτερη συμμαχία με τον χρόνο. Όσο και να μεγαλώσεις, θα διατηρήσεις μια νεανικότητα και έναν δυναμικό ενθουσιασμό, που θα είναι σαν να εξαφανίζουν τις ρυτίδες και την ηλικία που γράφει η ταυτότητά σου. Κανείς δεν θα τα προσέχει ιδιαίτερα! Εκτός από τις περιπτώσεις που χρειάζεται να περιποιείσαι τον εαυτό σου και να φαίνεσαι νεώτερος, όπως π.χ. για επαγγελματικούς λόγους, δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με το θέμα. Η φροντίδα της ομορφιάς σου είναι απλή, περιορισμένη στα βασικά. Αντιγήρανση; Τι θα πει αυτό; Οι γυναίκες Δίδυμοι είναι εκείνες που σε μεγαλύτερο ποσοστό πέφτουν για ύπνο χωρίς να ξεβαφτούν, κυρίως γιατί… το ξεχνάνε.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αν είσαι Καρκίνος, το πέρασμα του χρόνου από πάνω σου είναι μια μάλλον ενοχλητική κατάσταση. Διαθέτεις άφθονη φιλαρέσκεια, ανεξάρτητα από το αν είσαι γυναίκα ή άντρας (απλώς, στη δεύτερη περίπτωση δεν το πολυδείχνεις) και δεν σου αρέσει καθόλου να βλέπεις ότι μεγαλώνεις. Έτσι θα επιστρατεύσεις όλους τους δυνατούς τρόπους για να εξουδετερώσεις τα σημάδια του χρόνου. Σε αυτούς περιλαμβάνεις και το να κρύβεις την ηλικία σου. Θα την αποκαλύψεις μόνο αν δεν γίνεται διαφορετικά. Επίσης είσαι οπαδός των λύσεων της ελάχιστης προσπάθειας, π.χ. προτιμάς να κάνεις μια πλαστική κοιλιάς, αν έχεις τη δυνατότητα, από το να «χτυπιέσαι» στα γυμναστήρια.


ΛΕΩΝ
Αν είσαι Λέων, θεωρείς ότι μόνο οι άλλοι γερνάνε, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει. Βλέπεις τα σημάδια του χρόνου επάνω σου με πολύ επιεική τρόπο, κυρίως εξαιτίας της έμφυτης αυτοπεποίθησής σου, που δεν σε αφήνει να νιώσεις ανασφαλής με λίγες ρυτίδες παραπάνω ή μια χαλάρωση στο σώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περιποιηθείς τον εαυτό σου στο έπακρο, με οτιδήποτε αντιγηραντικό μέσον έχεις στη διάθεσή σου. Απλώς θα το κάνεις στο πλαίσιο της φιλαρέσκειας που σε χαρακτήριζε σε όλη σου τη ζωή. Αν πάντως δεις πως ο εαυτός σου δεν σου αρέσει πια τόσο πολύ, δεν θα διστάσεις να κλείσεις ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν είσαι Παρθένος, δέχεσαι με ψυχραιμία το πέρασμα του χρόνου, επιδιώκοντας απλώς να διατηρήσεις μια περιποιημένη και αξιοπρεπή εμφάνιση ανάλογη με την ηλικία σου. Στο κάτω κάτω όλοι δεν μεγαλώνουμε; Για σένα άλλωστε η ομορφιά ήταν από πάντα η έκφραση μιας εικόνας υγείας και καλού γούστου. Παρόλο που προσπαθείς να είσαι άψογος, ποτέ δεν έκανες ακρότητες με την εμφάνισή σου. Αν όμως έχεις επιρροές από Ταύρο, Λέοντα ή Ζυγό, αντιδράς με συμπεριφορές παρόμοιες με αυτών των ζωδίων, προσπαθώντας να διατηρήσεις τη νεότητά σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς ακόμα και να χάσεις το περίφημο «μέτρο» της Παρθένου, στην προσπάθεια να κρύψεις τα χρόνια σου.


ΖΥΓΟΣ
Αν είσαι Ζυγός, ανήκεις σε ένα από τα πιο ματαιόδοξα και φιλάρεσκα ζώδια. Το πέρασμα του χρόνου απλώς είναι για σένα κάτι το απαράδεκτο και αδιανόητο. Είναι άδικο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει! Έτσι, ξεκινάς από νωρίς τις προσπάθειες να το επιβραδύνεις. Χρησιμοποιείς όλα τα μέσα που σου προσφέρουν η κοσμετολογία και η επιστήμη, ώστε να αντιμετωπίσεις κάθε σημάδι του χρόνου μόλις εμφανίζεται. Αυτό έχει το καλό ότι διατηρείς μόνιμα μια νεανική εμφάνιση, χωρίς να εμφανιστείς κάποια στιγμή… άλλος άνθρωπος από τα μπότοξ. Αν όμως έχεις ισχυρές επιδράσεις από το ζώδιό σου ή τον Ταύρο και τον Λέοντα, μπορεί να νεανίζεις σε βαθμό που να εκτεθείς!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αν είσαι Σκορπιός, δείχνεις υπεράνω όλου αυτού του κυνηγητού της αιώνιας νεότητας. Στα λόγια τουλάχιστον. Γιατί κατά βάθος μετράς τα χρόνια σου με αγωνία. Και κάνεις κι εσύ (στη λούφα) τις σχετικές προσπάθειες να μετριάσεις τα σημάδια του χρόνου επάνω σου. Εξωτερικά παριστάνεις πως δεν σε νοιάζει. Όμως στα σαράντα σου νιώθεις πως γέρασες, στα πενήντα παθαίνεις υπαρξιακή κρίση και πλησιάζοντας στα εξήντα είναι βέβαιο πως θα αισθάνεσαι σαν αιωνόβιος, υποψήφιος για το βιβλίο Γκίνες. Μετά το παίρνεις απόφαση και, ανεξάρτητα από το φύλο σου, συνεχίζεις τη ζωή σου με καινούργια ενδιαφέροντα. Στον βαθμό που σεξουαλικά λειτουργείς καλά, ποιος νοιάζεται για την ηλικία που γράφει η ταυτότητα;


ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν είσαι Τοξότης, μια δόση από ματαιοδοξία την έχεις κι εσύ. Άλλωστε σου αρέσει να κάνεις τη φιγούρα σου, όπως και να φλερτάρεις πέρα-δώθε, και μια γερασμένη εμφάνιση δεν είναι και το καλύτερο για κάτι τέτοιο. Άσε που η ηλικία μπορεί να σε εμποδίσει αργότερα να κάνεις τα χιλιάδες πράγματα που σου αρέσουν. Έτσι, το πέρασμα του χρόνου σε ενοχλεί, γιατί το αντιλαμβάνεσαι σαν κάτι που δυνητικά θα περιορίσει την ελευθερία των κινήσεων και την ευρύτητα των επιλογών σου. Αν λοιπόν είσαι άντρας, εξακολουθείς να παριστάνεις τον γόη έστω και με ασημένια μαλλιά. Αν είσαι γυναίκα, αξιοποιείς όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν η κοσμετολογία και η χειρουργική.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν είσαι Αιγόκερως, κάνεις την …ανάγκη φιλοτιμία, και παρηγοριέσαι με το γεγονός (που είναι και αλήθεια, άλλωστε) , ότι τα γκρίζα μαλλιά και μερικές ρυτίδες παραπάνω μπορούν να σου προσδώσουν γόητρο και κύρος. Αυτά τα δύο είναι σημαντικά ατού για σένα στη ζωή. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ανήκεις σε ένα ζώδιο που είναι από τα πιο ευνοημένα από το πέρασμα του χρόνου. Διατηρείς καλή υγεία και έντονη σεξουαλικότητα μέχρι προχωρημένη ηλικία. Όσο για την εμφάνισή σου, πίσω από την «ανεπιτήδευτη» συμφιλίωση με το πέρασμα του χρόνου που εμφανίζεις στον έξω κόσμο, μπορεί να κρύβεται μια, πολύ ψαγμένη στο κομμωτήριο, «γκρι-αρζάν» απόχρωση μαλλιών, και τα ακριβότερα αντιγηραντικά καλλυντικά.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν είσαι Υδροχόος, μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι υπεράνω τέτοιων ζητημάτων. Σημασία έχει ο άνθρωπος , όχι η ηλικία ή η εμφάνισή του, έτσι δεν είναι; Ε, είναι και δεν είναι… Σε κανέναν δεν αρέσει να γερνάει, και εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση. Το αποδέχεσαι σαν ένα αναγκαίο κακό και το αντιμετωπίζεις χωρίς ακρότητες, με το να περιποιείσαι σε λογικά πλαίσια τον εαυτό σου και να φροντίζεις την υγεία σου. Οι γυναίκες εκπρόσωποι του ζωδίου σπάνια αισθάνονται μειονεκτικά, καθώς μεγαλώνουν. Άλλωστε οι Υδροχόοι δεν δίνουν σημασία στο πώς τους βλέπουν οι άλλοι. Για εκείνους μετράει μόνο το πώς βλέπουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.


ΙΧΘΕΙΣ
Αν είσαι Ιχθύς, πιθανόν αντιμετωπίζεις το πέρασμα του χρόνου με …δέος, κυρίως γιατί είναι κάτι που αισθάνεσαι ότι εύκολα ξεφεύγει από την αντίληψή σου. Ξυπνάς ένα πρωί και λες «Μα, πότε πήγα εγώ 35 χρονών;» Η φιλαρέσκειά σου περνά από πολλές διακυμάνσεις, ανάλογα με τις διαθέσεις σου. Στις φάσεις που είσαι «στα πάνω σου» φροντίζεις υπέρμετρα τον εαυτό σου. Όταν όμως είσαι πεσμένος, μπορεί να τον παραμελήσεις. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, οι άντρες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα σημάδια του χρόνου. Οι γυναίκες όμως κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τα σβήσουν, ιδίως αν βρίσκονται σε καλή ψυχολογική, και οικονομική ασφαλώς φάση.


http://www.myastro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...