Τα θαλασσινά χαρίζουν μακροζωία
Οι άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και άνω που συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους ψάρια και θαλασσινά ζουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο από όσους δεν καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης Αμερικανών επιστημόνων.
Επιπρόσθετα, τα άτομα που προσλάμβαναν υψηλότερες ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων εμφάνιζαν χαμηλότερο γενικό δείκτη θνησιμότητας κατά 27 τοις εκατό, καθώς και κατά 35 τοις εκατό χαμηλότερο δείκτη θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις από τους συνομήλικούς τους που εμφάνιζαν στο αίμα τους χαμηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard και δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine.
pentapostagma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου