Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Roast Beef!

Δεν είναι ούτε η πιο εύκολη συνταγή ούτε η πιο απλή αλλά πραγματικά είναι μια συνταγή για μια φαγητάρα!!!!!!!!!!!!

Υλικά για το μοσχάρι
  • 4 κιλά σπαλομπριζόλα
  • Μυρωδικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Υλικά για τις Yorkshire puddings
  • 1 ποτήρι νερού Γάλα
  • 1 ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι νερού Αυγά
  • 1 κουτάλι μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα
  • 2 καρότα, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 πράσσα, 2 στικ σέλερυ
  • 10 κόκκους Πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ποτήρι νερού Νερό
  • 1 κύβο μυρωδικών

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και το ψήνουμε στους 185 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις πουτίγκες πολύ καλά. Γεμίζουμε με σπορέλαιο φόρμες για μάφιν περίπου στο 1/3 του ύψους τους και τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο μέχρι που να κάψει το λάδι.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα τις πουτίγκες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο(μην ανοίξετε το φούρνο πριν να είναι έτοιμες).

Για τη σάλτσα ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο, το σέλερυ, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μυρωδικά και ζάχαρη και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις καραμελώσουν καλά ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.

oisyntagesmoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...