Tο σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας σε πολλά κρεατικά προϊόντα αποκαλύφθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου, και έκτοτε, δεκάδες εταιρείες έχουν βγει μπροστά, παραδεχόμενες πως έχουν κάνει χρήση ίππειου κρέατος στα εργοστάσιά τους. Εκατοντάδες προϊόντα έχουν αποσυρθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε έτοιμα γεύματα.
Υπάρχουν, βέβαια, και οι χώρες, οι οποίες μένουν ανεπηρέαστες από το όλο θέμα, καθώς στο μενού τους περιλαμβάνεται, πολύ συχνά, το άλογο. Δείτε παρακάτω τις εννέα χώρες που λατρεύουν… να σκανδαλίζονται.
Γαλλία
Το κρέας αλόγου είναι δημοφιλές σε ορισμένες πτυχές της γαλλικής κουζίνας.
Κίνα
Η Κίνα είναι μία από τις πρωτοπόρες χώρες στον κόσμο, όσον αφορά την κατανάλωση αλόγου. Το κρέας του σερβίρεται συνήθως σαν λουκάνικο, ή σαν συνοδευτικό σε νουντλς.
Καζακστάν
Σύμφωνα με στοιχεία της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, το Καζακστάν είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε κατανάλωση αλογίσιου κρέατος.
Ινδονησία
Οι Ινδονήσιοι σοτάρουν το κρέας αλόγου, σερβίροντάς το σε καλαμάκια.
Γερμανία
Ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Γερμανίας είναι το Sauerbraten, το οποίο δημιουργείται με κρέας αλόγου.
Βέλγιο
Σύμφωνα με τους New York Times, το κρέας αλόγου αποτελεί μία «διατροφική σταθερά» για τους Βέλγους.
Ιαπωνία
Οι Ιάπωνες τρώνε το άλογό τους, όπως τρώνε το σούσι τους. Ψιλοκομμένο και ωμό.
Ελβετία
Παρά την ανάμειξη της χώρας στο πανευρωπαϊκό σκάνδαλο, δεν υπάρχει κανένας ελβετικός νόμος (γραπτός ή ηθικός) που να απαγορεύει την κατανάλωση αλογίσιου κρέατος.
Σκωτία
Ένα Μογγολικό εστιατόριο στη Γλασκώβη έχει αυξήσει σημαντικά την πελατεία του το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω του ότι προσέθεσε άλογο στο μενού του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου