Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνες, κολοκύθια και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ
  • Για τα κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά
    • 16 λαζάνια
    • 200 γρ. ελαιόλαδο
    • 600 γρ. σάλτσα με μοσχαρίσιο κιμά
    • 200 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε μεσαία καρέ
    • 150 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μεσαία καρέ
    • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
    • 120 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 12 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 12 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 850 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
    • 700 γρ. σάλτσα ντομάτα
    • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    • αλάτι

     

    ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 1 ώρα 30 λεπτά

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τα κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά 
    Βράζουμε τα λαζάνια για 5-6 λεπτά.
    Τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 150 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.

    Τις αλατίζουμε, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κολοκύθια.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα κιμά, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα βότανα και την ντομάτα κονκασέ. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
    Παίρνουμε ένα φύλλο λαζάνι, βάζουμε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγουμε σε ρολό, το κάνουμε κανελόνι.
    Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.
    Σε ένα ταψί διαστάσεων 24x30 εκ. αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτα και πάνω της τοποθετούμε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο.
    Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, για 15 λεπτά περίπου.
    http://www.yiannislucacos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...