Φύλλο και φτερό έκαναν οι αστυνομικοί το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στα σύνορα Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και μέχρι στιγμής τα ευρήματα που έχουν εντοπίσει θεωρούνται πολύ σημαντικά για να προχωρήσει η έρευνα.

Μάλιστα φέρεται να έχουν βρεθεί στοιχεία που να συνδέουν τους Πυρήνες της Φωτιάς με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.

Από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί:
ένα κοντάκι καραμπίνας
μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου
μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου
δεκαεννιά καψύλλια χρώματος καφέ
μια φωτοβολίδα θαλάσσης
οκτώ φιαλίδια βουτανίου
τρία κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος)

δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε
οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού
διαρρηκτικά εργαλεία
δύο πολυμηχανήματα
μια συσκευή πλαστικοποίησης
ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks)
μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick)
ένας πλαστικός αντάπτορας
μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων

δύο κενές θήκες κιθάρας
δύο νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος
διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς
διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Ιχνη Πυρήνων και για τον τέταρτο από τους συλληφθέντες
Σύμφωνα με το «Έθνος» γενετικό υλικό του Ανδρέα - Δημήτριου Μπουρζούκου ταυτοποιήθηκε σε γιάφκα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που είχε εντοπισθεί από το 2009 στην περιοχή του Χαλανδρίου.
Οι φωτογραφίες και οι πλαστές ταυτότητες «πρόδωσαν» τους δράστες
Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην πόρτα του διαμερίσματος στο Μαρούσι, μετά από τη δημοσίευση των φωτογραφιών των δραστών, αλλά και των πλαστών ταυτοτήτων. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από πολίτες και η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στο κρησφύγετο των ληστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο Νίκος Ρωμανός νοίκιασε το σπίτι χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία «Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος» και είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη να του καταβάλει μηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ. Την ίδια ταυτότητα χρησιμοποιούσε και άλλος κατηγορούμενος, γνωστός και ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος».
Μία ένοικος της πολυκατοικίας υποστήριξε πως είχε δει μία κινητοποίηση της τελευταίες ημέρες στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί πως τα παιδιά που σύχναζαν εκεί ήταν οι δράστες των ληστειών στο Βελβεντό της Κοζάνης, αφού δεν είχαν δείξει τίποτα ύποπτο.
Συνεργός των δραστών προσπάθησε να καθαρίσει το σπίτι, αλλά δεν είχε κλειδιά
Μόλις η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ομάδα πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο διαμέρισμα διαπίστωσαν πως κάποιος είχε προσπαθήσει να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού, αφού ο αφαλός της πόρτας ήταν σπασμένος.

Από την ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν πως κάποιος συνεργός των δραστών μόλις έμαθε πως το σχέδιο με τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη «χάλασε», έτρεξε στο διαμέρισμα προκειμένου να καθαρίσει τα ίχνη των μελών της οργάνωσης. Φαίνεται όμως πως τα κλειδιά του διαμερίσματος τα είχαν οι ληστές μαζί τους και έτσι ο άγνωστος συνεργός τους προσπάθησε να παραβιάσει, χωρίς επιτυχία όμως, την πόρτα.

Νίκος Ρωμανός: Είμαι αιχμάλωτος πολέμου. Τα κίνητρα μου ήταν πολιτικά
Ο Νίκος Ρωμανός στην απολογία του υποστήριξε πως τα κίνητρα του ήταν πολιτικά, ενώ δήλωσε αιχμάλωτος πολέμου. Μέσω του δικηγόρου του, Φραγκίσκοy Ραγκούση έκανε γνωστό πως δεν θα υποβάλει μήνυση για κακοποίηση και ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.
«Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίηση μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος».
Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες των ληστών της Κοζάνης

Την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας κυρίας Παναγιώτας Φάκου προκάλεσαν οι καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για το διπλό χτύπημα στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.
Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από την ΕΛ.ΑΣ οι συγγενείς των δραστών προχώρησαν σε καταγγελίες και η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι στους τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε σωματική βία εκ μέρους των αστυνομικών.

Στοιχεία τα οποία οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση χαρακτηρίζουν «σημαντικά» βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19, στο Χαλάνδρι, στο οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσαν ως γιάφκα μέλη της τρομοκροκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Ξέσπασε πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της φωτογραφίες
Αγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσε σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφει τα βέλη του κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί κακοποίησαν τους συλληφθέντες της ληστείας στην Κοζάνη και «πέρασαν» από photoshop τις φωτογραφίες τους.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «αν αποδειχθεί βασανισμός των συλληφθέντων, οι κυρώσεις του νόμου θα είναι αμείλικτες», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε, ο βασανισμός δεν επιτρέπεται».
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Στάθη Παναγούλη μετά τη δηλώση του τελευταίου που ζήτησε να απονεμηθεί βραβείο νεοναζί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Κάθε λεπτό που περνάει και ο Στάθης Παναγούλης παραμένει μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδέχεται τις απόψεις του που ταυτίζουν τους αγωνιστές της Χούντας με τους συλληφθέντες για ληστείες και τρομοκρατική δράση.
Η αποδοκιμασία στη βία, στην ανομία και την τρομοκρατία πρέπει –επιτέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ- να είναι έμπρακτη. Όπως και η έμπρακτη αποδοκιμασία των δηλώσεων Παναγούλη περί «στρατοδικείων» και «Νεοναζί υπουργών».

Ας αποδείξει επιτέλους εμπράκτως το κόμμα του κ. Τσίπρα ότι σέβεται το Σύνταγμα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ομαλότητα. Γιατί στην Δημοκρατία ούτε επιτρέπονται απειλές για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, ούτε καλύπτονται δηλώσεις εξομοίωσης ληστών – τρομοκρατών με τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία», αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.
Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης είχε δηλώσει νωρίτερα


«Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμε θα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού».


  iefimerida.gr