Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τραγανά µπουρέκια µε κιµά

Ωραία ιδέα για τραπέζια και μπουφέ...
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
60 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 20 άτομα
Υλικά
•    1 πακέτο (450 γραμμ.) φύλλο κρούστας
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
•    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

•    250 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
•    1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
•    2 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
•    3 αυγά
•    αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για το φύλλο

Προετοιμασία
-Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4΄-5΄, να γίνει διάφανο.
-Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
-Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε.
-Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15΄ σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα.
-Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως.

-Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα.
-Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα.
-Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.
-Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο.
-Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος.
-Το κόβουμε στη μέση.

-Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια.
-Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε.
-Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
-Αραδειάζουμε τα μπουρέκια σε λαδωμένη λαμαρίνα.
-Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, έως ότου ροδίσουν.
myself.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...