Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τετράχρονη πέθανε από μηνιγγίτιδα, ενώ οι γιατροί της διέγνωσαν ίωση!


Μία τετράχρονη εστάλη πίσω στο σπίτι της όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο Καλή Ελπίδα του Σάτον Κόλντφιλντ καθώς οι γιατροί θεώρησαν πως η κατάσταση της υγείας της δεν έχριζε νοσηλείας. Μία μέρα μετά, το κοριτσάκι πέθανε από μηνιγγίτιδα.

Η μικρή, Μόργκαν Φίλαν, πήγε στο νοσοκομείο έχοντας πολύ υψηλό πυρετό και εξανθήματα σε όλο της το σώμα. ΟΙ γιατροί της είπαν πως προσβλήθηκε από κάποιον απλό ιό και δεν χρειαζόταν να διαμείνει στο νοσοκομείο. Σήμερα, διεξάγονται έρευνες τόσο για τα αίτια θανάτου του μικρού κοριτσιού, όσο και για τις λάθος εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου.
Το περιστατικό συνέβη στις 17 Ιανουαρίου. Η μικρή πήγε στο νοσοκομείο στις 7:30 το απόγευμα, την ανέλαβαν στις 11:30 τη νύχτα και λίγο μετά τα μεσάνυχτα εγκρίθηκε το εξιτήριό της. Όλη η Παρασκευή κύλησε με το κορίτσι να έχει τα ίδια συμπτώματα. Το Σάββατο χειροτέρεψε και εσπευσμένα μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα το παιδάκι ξεψύχησε.
Η πτέρυγα του νοσοκομείου στην οποία η Μόργκαν νοσηλεύτηκε παραμένει κλειστή πλέον, λόγω έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού. Η μητέρα της μικρής, Τζέμα, θυμώνει περισσότερο. Ξέρει πως αν αυτό συνέβαινε νωρίτερα, το παιδί της ίσως να ήταν ζωντανό τώρα. Πιστεύει πως της έδωσαν εξιτήριο λόγω έλλειψης προσωπικού.
Είναι άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει πως το Βρετανικό σύστημα υγείας δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Πολλά νοσοκομεία εμφανίζουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας των ασθενών τους κι αυτό έχει προκαλέσει μέχρι και τη δημόσια κατακραυγή τους από τον Ντέιβιντ Κάμερον.
Πρόσφατα, ένα αγοράκι έπεσε επίσης θύμα λανθάνουσας διάγνωσης σε άλλο βρετανικό νοσοκομείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...