Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Καβαλιέρε κάνει ακόμη την Ιταλία (και την Ευρώπη) να… αναστενάζει !


Τα μάτια του είχαν βουρκώσει, η φωνή του έβγαινε με το ζόρι… Πριν από 15 μήνες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωνε την παραίτησή του! Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί άνοιγαν σαμπάνιες, τα… ξένα χρηματιστήρια κάνουν ράλι ανόδου, τη στιγμή που για τον Καβαλιέρε ο δρόμος έδειχνε… ανηφορικός, καθώς είχε μπροστά του ένα δικαστικό Γολγοθά.

από τον Γιώργο Πράτανο
Ξοφλημένος πολιτικά, αποκομμένος από την οικογένειά του μετά τα σκάνδαλα των bunga bunga party, όλοι κοιτούσαν συμπονετικά τον άλλοτε κραταιό μπον βιβέρ και πανίσχυρο επιχειρηματία.
Οι αποκαλύψεις για τις διάφορες ιταλίδες, άλλες σταρλετίτσες, άλλες ανήλικες, μοντέλα, «εστεμμένες» που συνέρεαν στη βίλα του Καβαλιέρε για τα «μπούνγκα μπούνγκα πάρτι», αναζητώντας έστω και ένα λεπτό τηλεοπτικής του παρουσίας σε κάποιο από τα κανάλια του. Τα δώρα του αγέραστου λατίνου εραστή πολλά.
«Μας έβαζαν να κάνουμε στοματικό έρωτα σε αρχαιοελληνικό άγαλμα… Ερωτοτροπούσαμε με ένα άγαλμα του αρχαίου θεού της γονιμότητας Πρίαπου», δήλωσε στο δικαστήριο η 20χρονη εστεμμένη σε καλλιστεία, Κιάρα Ντανέζε.
Τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά, όχι μόνο της Ιταλίας, επιδίδονται σε ένα… σαφάρι ανεύρεσης φωτογραφικού υλικού. Κεντρικό πρόσωπο η 17χρονη μαροκινή Ρούμπι, για την οποία ο 77χρονος κατηγορείται, όχι μόνο γιατί φέρεται να πλήρωσε για να κάνει σεξ μαζί της, αλλά και πως έκανε κατάχρηση των εξουσιών τους ως πρωθυπουργός ζητώντας την απελευθέρωσή της, τη στιγμή που εκείνη βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα, μετά τη σύλληψή της για κλοπή.
Καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή. Τα παιδιά του δεν του μιλάνε, η σύζυγός του, Βερόνικα Λάριο είναι έξαλλη μαζί του. Πετυχαίνει, μάλιστα, να πάρει διατροφή – μαμούθ, καθώς ο Μπερλουσκόνι καλείται να της δίνει το αστρονομικό ποσό των 100.000 ευρώ την ημέρα, για να μείνει ανέπαφη η ακίνητη περιουσία και ο όμιλος επιχειρήσεων του άτακτου Σίλβιο!
Είχαν περάσει παντρεμένοι 22 χρόνια, απέκτησαν τρία παιδιά, αλλά οι ψίθυροι για τα «καμώματα» του Καβαλιέρε δεν είχαν κοπάσει ποτέ! Ο Καβαλιέρε κάθε άλλο παρά στενοχωρημένος δεν είναι, εξαφανισμένος στη βίλα αξίας 78 εκ. ευρώ, έχοντας για παρέα τη νέα 28χρονη σύντροφό του.
Ο γιος του διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας και μιας νοικοκυράς, από μικρός διέθετε σπάνια χαρίσματα… Διορατικός, με περίσσια δόση αυτοπεποίθησης, τολμηρός, ευφυής, έστησε την πρώτη του επιχείρηση πουλώντας σκούπες, όταν εκείνος ήταν ακόμη 20 ετών.
Ρισκάρει παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα στην οποία δουλεύει ο πατέρας του, χτίζει μια ολόκληρη πολιτεία, το «Μιλάνο 2» και μπαίνει στο χώρο των media όταν απελευθερώνονται οι συχνότητες στην Ιταλία. Κάποια στιγμή έχει φτάσει να κατέχει το 80% των τηλεοπτικών καναλιών της Ιταλίας.
Αγοράζει την ιστορική Μίλαν αλλά έχει βάλει στο μάτι κάτι πολύ πιο μεγάλο… Το 1993 κάνει το μεγάλο μπάσιμο με το κόμμα που ιδρύει, Forza Italia, και μέσα σε ένα χρόνο διορίζεται πρωθυπουργός. Μόλις επτά μήνες μετά, ο Σίλβιο «πέφτει» αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός που τον στηρίζει άρει την εμπιστοσύνη του. Είναι η καταδίκη που βαραίνει πλέον την πλάτη του για φοροδιαφυγή, από δικαστήριο του Μιλάνου.
Μετά από μια εκλογική ήττα από τον Ρομάνο Πρόντι, κάνει ένα μεγάλο come back το 2001.Με ένα πολιτικό κρεσέντο εξαγγελιών του στυλ «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα», τάζει τα πάντα στους πάντες. Φοροαπαλλαγές, μέτρα εναντίον του εγκλήματος, αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση της ανεργίας… Με το γνωστό στυλ του οδοστρωτήρα, ο Σίλβιο πατάει το γκάζι και σαρώνει τα πάντα, σε μια αμφιλεγόμενη θητεία, όπου περνάει ο νόμος που παραχωρεί άσυλο σε δημόσιους αξιωματούχους, ενώ παράλληλα, αρνείται τον έλεγχο της μιντιακής αυτοκρατορίας του. Ταυτόχρονα, είναι ο δεύτερος ηγέτης (με πρώτο τον Τόνι Μπλερ) που στηρίζει την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ!
Το 2006 χάνει τις εκλογές και πάλι από τον Ρομάνο Πρόντι. Και πάλι δεν το βάζει κάτω, αφού καταφέρνει να επιστρέψει το 2008.
Κι ενώ ο Καβαλιέρε είναι στα σκοινιά, έτοιμος να δεχθεί το νοκ άουτ χτύπημα, καταφέρνει για ακόμη μια φορά να «γυρίσει» το ματς. Μοιάζει πλέον να ζει για αυτές τις μεγάλες προκλήσεις. Το αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό του χάρισμα, φαίνεται πως μαγεύει ένα σημαντικό κομμάτι των Ιταλών. Μάλλον πρόκειται για έναν ακόμη φλογερό έρωτα για τον «εραστή της ζωής»!
Προκλητικός, σαγηνευτικός, δαιμόνιος, καιροσκόπος… Αμετροεπείς, ίσως και να πάσχει από το σύνδρομο του Ναπολεοντισμού. Ίσως ο παγκόσμιος Τύπος να έχει εξαντλήσει τους χαρακτηρισμούς τους για αυτόν τον αινιγματικό παίκτη!
Κάνει επέμβαση προσθετικής μαλλιών, ενώ επιμένει να τα βάφει «κορακί». Αγέραστος, μοιάζει να διασκεδάζει όλο αυτό το παιχνίδι δύναμης και εξουσίας στο οποίο πρωταγωνιστεί «ετσιθελικά». Στις καλλίγραμμες θηλυκές παρουσίες έχει βρει το ελιξήριο της νεότητας. Είναι σαν να κάνει άλλο ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο, όπως όταν έκανε φοιτητής, όταν και τραγουδούσε για να διασκεδάσει τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...