Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πρόκληση Ερντογάν-Δεν έγιναν εκλογές στην Κύπρο, αλλά στη Νότια Κύπρο


Συνεχίζει τις προκλήσεις η τουρκική ηγεσία με τον πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναφέρεται για μια ακόμη φορά σε «Νότια Κύπρο»  μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των κυπριακών εκλογών και αν η Τουρκία θα υπογράψει το πρωτόκολλο της Αγκυρας, ανοίγοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα διασαφήνισε πως «δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Κύπρο αλλά στην Νότια Κύπρο».
«Έχει εκλεγεί ο Αναστασιάδης, αλλά δεν γνωρίζω ποια θα είναι η στάση του. Εάν υπάρξει στάση υπέρ της δίκαιης και μόνιμης λύσης, τότε κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που αναλογούν και στην Ελλάδα. Θα πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Βεβαίως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεώρησε… περιττό να διορθώσει τον κ. Ερντογάν υπενθυμίζοντάς του πως η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κυρίαρχο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...