Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ενας όψιμος φιλοαμερικάνος


Παραλειπόμενα από το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

Το ταξίδι του προέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, από τη λομπίστικη Οργάνωση ΑΗΙ, που έχει πρόεδρο τον κ. Νίκο Λαρυγγάκη, σε συνεργασία με την κερδοσκοπική εταιρία Greek Dream, που έχει 'principal' τον κ. Γιώργο Μέρμελα.


 Όπως αποκαλύπτει η ομογενειακή ιστοσελίδα του American Ηellenic Ιnstitute, oι δύο ελληνοαμερικανοί εργάστηκαν -όπως δηλώνουν επίσημα ή ανεπίσημα- γιά τις επαφές του Αλέξη Tσίπρα στην Ουάσιγκτον. Ήταν και οι κύριοι σπόνσορες  στο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του  στο Capital Hilton -μετά την ομιλία του στο iνστιτούτο Brookings. Στο δείπνο, είχαν παρακαθίσει χαμηλού προφίλ Αμερικανοί πολιτικοί, πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.ά.
Ο πρόεδρος του Σύριζα, εν μέσω ...ληστών (με τη βιβλική έννοια). Ή, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι...

Ομογενειακός  ιστότοπος  επίσης, επισημαίνει  ότι «ο διαχρονικός παράγοντας" κ. Γ. Μέρμελας, είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός ήταν υπουργός Πολιτισμού. O σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε (την δεκαετία του  '90), χρηματοδοτήσει αδρά τον κ. Μέρμελα, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, για την 'προβολή της Ελλάδας στο Ντίσνεϋ Γουόρλντ στο Ορλάντο της Φλόριντα'. Αργότερα και η κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Athens 2004), είχε κάνει το ίδιο.

  O κ. Mέρμελας, συμμετείχε και στην επίσημη 117μελή αποστολή της -τότε- υπ. Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στα Ηνωμένα 'Εθνη, τον  Σεπτέμβριο 2006, ως 'ειδικός σύμβουλος υπουργείου Πολιτισμού'.

 Εκτός από τις συναντήσεις, ομιλίες του κ. Τσίπρα κλπ, «ασχολήθηκαν θετικά μαζί του», οι τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες (New Υork Times, Washington Post, Wall Street Journal), καθώς και τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN, Bloomberg, ειδησεογραφικά Πρακτορεία, κ.ά.


AHI Hosts Welcome Dinner for Greece’s Opposition Leader

WASHINGTON, DC — The American Hellenic Institute (AHI) hosted a dinner for Mr. Alexis Tsipras, the leader of Greece’s main opposition party Syriza, who visited Washington, DC for the first time. The dinner, which was co-sponsored by Greek Dream, Inc., was held at the Capital Hilton on January 22, 2013. During his two-day visit, Mr. Tsipras made a speech at the Brookings Institution and met with U.S. State Department officials and members of Congress.

  Το American Hellenic Institute (AHI) στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Τσίπρα, στις 22 Ιανουαρίου είχε για σπόνσορα επίσης το Greek Dream, Inc. Στην ομιλία του κατά την έναρξη του δείπνου, ο κ. Λαρυγγάκης, καλωσόρισε τον κ., Τσίπρα, αλλά έσπευσε να ευχαριστήσει και τον κ. Μέρμελα, για την «σημαντική οικονομική υποστήριξή του» (for being a major co-sponsor of the dinner).

  Στο δείπνο παρακάθισαν επίσης, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρεσβευτής της Κύπρου Παύλος Αναστασιάδης, ο αμερικανός βουλευτής (Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσι –πολλοί αλληνοαμερικανοί ψηφοφόροι  γαρ εκεί- Frank Pallone και οι διατελέσαντες πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ελλάδα,  Tom Miller και Daniel Speckhard.

  Αυτοί -που κανόνισαν τη φωτογραφία με τον Σπέκχαρντ δεν γνώριζαν ότι ο πρώην πρεσβευτής στη χώρα μας, υπήρξε το δεξί χέρι του ένοικου σήμερα στον Κορυδαλλό κ. Λαυρε3ντιάδη, στην PROTON  bank;

  Αλλά και τι δουλειά είχε ο Τόμας Μίλερ εκεί; Την απάντηση θα πρέπει να δώσουν οι οργανωτές μια και οι συνοδοί και οι υπεύθυνοι για το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, επειδή ουδεν κατάλαβαν για τις γκάφες τους. ΄Η κατάλαβαν, αλλά κάνουνε μούγκα.

  Ο Τόμας Μίλερ, έχει πλέον παραιτηθεί από το διπλωματικό σώμα και έχει αναπτύξει προσωπική επιχειρηματική δραστηριότητα, αφού προηγούμένως, είχε διατελέσει επικεφαλής συμβούλων σε σειρά από "μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς". Επειδή θεωρείται "βετεράνος στο Κυπριακό", (ως ειδικός συντονιστής του US State Department για το κυπριακό, 1997-1999), επίσημα συμπεριλήφθηκε στην ομάδα των διπλωματικών συμβούλων του τουρκο-κυπριακού κρατιδίου με έδρα την Ουάσιγκτον.

  Παράλληλα είναι σύμβουλος σε διάφορες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τις περιοχές όπου είχε δραστηριοποιηθεί όταν ήταν διπλωμάτης...

styx.gr via to-synoro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...