Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Διάλογοι πεζοδρομίου στην Βουλή – Κασιδιάρης: Γ@μώ την Νέα Δημοκρατία

Σκηνικό «απείρου κάλλους» εξελίχθηκε στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές των κομμάτων αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.
Στο περιστατικό για άλλη μία φορά συμμετείχε και η Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα ο προκλητικός διάλογος εξελίχθηκε μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη.
Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του Χρήστου Παππά πως η κρατική τηλεόραση έχει αποκλείσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είπε χαρακτηριστικά: «Να καταθέσω στο Σώμα ότι για μια και μοναδική φορά εκλήθη ο συναγωνιστής μας Ηλίας Κασιδιάρης στην ΝΕΤ για 12 λεπτά και έγινε ολόκληρο ζήτημα, παρενέβη το Μαξίμου και με εντολή απέκλεισαν τον εκπρόσωπο μας. αυτό το λέτε ελευθερία έκφρασης; Εκπροσωπούμε περίπου 500.000 συμπολίτες και δημοσκοπικά πάνω από ένα εκατομμύριο».
Από το βήμα της Βουλής όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαφορετική άποψη και κατέθεσε στοιχεία που όπως είπε αποδεικνύουν πως η Χρυσή Αυγή παριστάνει πως δεν καλείται από τα κανάλια ενώ οι ίδιοι οι βουλευτές της αρνούνται να παραστούν. Μάλιστα απευθύνθηκε προσωπικά στον Ηλία Κασιδιάρη λέγοντάς του πως δεν παρέστη σε εκπομπή όπου ήταν και οι δύο προσκεκλημένοι. «Να ξέρει ο κόσμος, καλείστε κανονικά αλλά εσείς δεν πηγαίνετε», είπε.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξερράγη παρεμβαίνοντας στην ομιλία του κ. Γεωργιάδη προκαλώντας χάος στο Κοινοβούλιο. «Τι είναι αυτά που λες! Είσαι τρελός;» είπε ο κ. Κασιδιάρης.
Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη σε εκέινο το σημείο για να κατευνάσει τα πνεύματα ωστόσο δεν έμεινε εκτός του κάδρου της κόντρας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε και σε αυτόν.
Ο Θανάσης Νάκος με έντονο ύφος είπε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής πως προφανώς πρόκειται να αστειεύεται και πως δεν δέχεται απειλές και να μην παίρνει αυτό το ύφος όταν του απευθύνεται.
«Μη μιλάς εσύ», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά «δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω; Μου δίνετε εντολή; Εντολή θα μου δώσετε κ. Κασιδιάρη; Επικοινωνείτε με το περιβάλλον; Χρησιμοποιήσατε υβριστικές εκφράσεις, τον αποκαλέσατε τρελό… το μόνο που σας είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι κληθήκατε σε μια εκπομπή και δεν πήγατε. Θα απαντήσετε σε ένα λεπτό όπως λέει ο κανονισμός».

Εκείνη την στιγμή τον λόγο πήρε η Βασιλική Κατριβάνου. «Η κυρία με το παλτό τι θέλει τώρα;», είπε ο κ. Νάκος, αγανακτισμένος. «Τι σημαίνει η κυρία με το παλτό; Είναι απαράδεκτη και υποτιμητική έκφραση. Θα το λέγατε αυτό σε έναν άνδρα; Δεν ξέρετε το όνομα μου; Είναι απαράδεκτος ο τρόπος σας» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Νάκος ζήτησε συγγνώμη για την έκφρασή του χαρακτηρίζοντάς την άστοχη και παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει τα ονόματα όλων των βουλευτών. Το «σήριαλ» δεν τελείωσε εκεί όμως.
«Στην κυρία με το παλτό δώσατε τον λόγο… ε, βέβαια, αφού όλοι εδώ μέσα είστε παλτά»,είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης ανάβοντας πάλι τα αίματα. Τότε είχε σειρά ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής να παρέμβει και να ακούσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να του λέει: Γ@μώ την Νέα Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...