Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ευθύνη των ΠΑΕ για Τζιμπούρ

Το gazzetta.gr μιλώντας με δικαστικούς κύκλους προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση φοροδιαφυγής του Ραφίκ Τζιμπούρ και αναλύει τις παραμέτρους και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο παίκτης.
Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας για φοροδιαφυγή, αλλά και για να ελεγχθεί «ύποπτο» έμβασμα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που εντοπίστηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει δώσει παραγγελία στον οικονομικό εισαγγελέα να γίνει έρευνα στον Τζιμπούρ που αντιμετωπίζει την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού φέρεται να μην έχει υποβάλλει δήλωση στην εφορία από το 2007, ενώ παράλληλα θα γίνει έλεγχος για έμβασμα 1 εκατομμυρίου ευρώ που βρέθηκε στους λογαριασμούς του από ξένη στοιχηματική εταιρεία. Οι εισαγγελείς ερευνούν αν τα χρήματα αυτά έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό.


Το gazzetta.gr προσπαθώντας να ρίξει φως στην υπόθεση απευθύνθηκε σε δικαστικούς κύκλους. «Αν αποδειχθούν τα παραπάνω ο παίκτης θα κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και θα του ασκηθεί ποινική δίωξη ή να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις με την εφορία. Η ευθύνη πάντως, ανήκει στις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο παίκτης από το 2007 ως τώρα και αυτές θα κληθούν πληρώσουν το πρόστιμο».

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, όλες οι ομάδες είχαν καταβάλει τα χρήματα στην εφορία, απλώς ο Αλγερινός επιθετικός δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις, γεγονός που τιμωρείται με πρόστιμο κάποιων εκατοντάδων ευρώ! Δηλαδή δεν υπάρχει φοροδιαφυγή, απλώς δεν έγινε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε κάθε οικονομικό έτος.

Όσο για το αν ο Τζιμπούρ ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα και τον κίνδυνο φυλάκισης είναι ένα σενάριο που μοιάζει ακραίο. «Για να κινδυνεύσει ο παίκτης με την ποινή της φυλάκισης θα πρέπει οι οφειλές να είναι πάνω από 150.000 ευρώ, οπότε και θα θεωρείται κακούργημα».

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο του παράνομου στοιχηματισμού «αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα γίνει ποινική δίωξη στον παίκτη και θα κληθεί αντιμέτωπος με το νόμο». Πάντως αυτό φαίνεται να είναι το «μελανό σημείο» της υπόθεσης και αναμένεται να γίνει έρευνα, για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αλλά και για ποιο λόγο κατατέθηκαν στο λοαγαριασμό του Τζιμπούρ. Εκεί όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...