Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Όσκαρ Πιστόριους: Ο «Blade Runner» σκότωσε την κοπέλα του την ημέρα των ερωτευμένων

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η σύλληψη του παρολυμπιονίκη της Νοτίου Αφρικής Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε την κοπέλα του πιστεύοντας πως πρόκειται για διαρρήκτη.

Το περιστατικό συνέβη στις 4 το πρωί σε ακριβό προάστιο του Γιοχάνεσμπουρκ και σύμφωνα με πληροφορίες η 30χρονη Ρίβα Στίνκαμπ σχεδίαζε να κάνει έκπληξη στον Πιστόριους για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Η Στίνκαμπ ήταν πρώην μοντέλο ανδρικών περιοδικών του FHM και διατηρούσε σχέση με τον «θρύλο των Ολυμπιακών του 2012» από τον Νοέμβριο.



Σύμφωνα με την αστυνομία ο Πιστόριους πυροβόλησε την κοπέλα του στο κεφάλι, το στήθος και το χέρι και ήδη ο αθλητής περνά από τη διαδικασία της προανάκρισης. Οι δυο τους κατοικούσαν σε μια φάρμα βορειονατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ στην επαρχία της Πρετόρια, ένα από τα πιο αυστηρά φυλασόμενα μέρη της Νοτίου Αφρικής.

Ο Πιστόριους έγινε διεθνώς γνωστός ως Blade Runner και θεωρείται «ο πιο γρήγορος άνθρωπος χωρίς πόδια». Η εμφάνισή του 26χρονου στον ημιτελικό των 400μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 μετά τη δικαίωσή του από την IAAF προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση καθώς είναι ο πρώτος αθλητής με ειδικές ανάγκες που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και όχι τους Παρολυμπιακούς Αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...