Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Χιλιάδες τα αρνητικά tweets στο προφίλ του Πάπα

Μέσα σε μόλις δύο μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει 2.500.000 follower στο προφίλ του στο Twitter, όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός αριθμός στην προσωπική σελίδα του Πάπα Βενέδικτου που παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Όπως δημοσίευσε το περιοδικό «Popoli» των Ιησουιτών του Μιλάνο, τον πρώτο μήνα διαδικτυακής ζωής του προφίλ του@Pontifex, ο Πάπας δέχθηκε 270.456 μηνύματα χρηστών, εκ των οποίων τα 200.000 είχαν ουδέτερο περιεχόμενο, τα 26.426 καταγράφηκαν ως θετικά και τα 22.542 ως αρνητικά.


Από τα τελευταία μάλιστα το 26% είχαν κεντρικό τους θέμα την υπόθεση με τους παιδόφιλους ιερείς και το 25%, δηλαδή γύρω τα 5.000, «περιείχαν πραγματικές προσβολές».


Τα θετικά, σύμφωνα με το περιοδικό, είχαν ως περιεχόμενο ευχές και συγχαρητήρια για το «άνοιγμα» του Πάπα στο διαδίκτυο.


Σε μια προσπάθεια να προβάλει αναρτήσεις λιγότερο θετικές η ιστοσελίδα Huffington Post ανέφερε μερικά από τα σχόλια που συγκαταλέγονται στα 22.542 αρνητικά, αν και μάλλον τα περισσότερα είναι περιπαικτικά παρά προσβλητικά. Ετσι, μερικά από αυτά είναι: «Τι κακό έκαναν οι μονόκεροι και δεν μπήκαν στην κιβωτό του Νώε;», «η εκκλησία προσπαθεί πάντα να βοηθά τους φτωχούς, αλλά εσύ πως και πάντα φοράς κάτι χρυσό;», «αν ο διάβολος φοράει Prada, ο Θεός τι φοράει;», «στέκεστε ποτέ πάνω από τα φρεάτια με τη φούστα, για να μιμηθείτε την Μέριλιν Μονρόε;», «μια απορία, εσείς ξέρετε ποιος πλήρωσε το τελευταίο δείπνο;», «αν τρώω πολλά γλυκά, μετά τον θάνατό μου θα καταλήξω στ
ο Kinder Paradiso;».

http://on-news.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...