Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Microsoft: Στηρίζει την ασφαλή χρήση διαδικτύου

Η Microsoft, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συμβάλει στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, προχώρησε στη δημιουργία των family safety settings (ρυθμίσεις Οικογενειακής Ασφάλειας) στα Windows 8, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις γονέων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η ίδια.

Ειδικότερα, όπως δείχνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Microsoft σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι γονείς που επιλέγουν το online monitoring (τον έλεγχο της διαδικτυακής δραστηριότητας των παιδιών τους), εμπιστεύονται περισσότερο την κρίση των παιδιών τους.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των γονέων που επιλέγουν την παρακολούθηση της δραστηριότητας των παιδιών τους στο internet ανέρχεται στο 43%, ενώ 45% είναι εκείνοι που προτιμούν να βάζουν περιορισμούς στην πρόσβαση των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες -Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ινδία και ΗΠΑ- και κατά τη διάρκειά της η Microsoft άκουσε τις απόψεις περισσότερων από 7.000 γονέων, με παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών, σχετικά με θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και γονεϊκού ελέγχου, προκειμένου να ξεκινήσει βάσει των στοιχείων αυτών, την ανάπτυξη των Windows 8 Family Safety Settings.

• Το φίλτρο διαδικτύου (Web filtering) είναι πολύ πιο σημαντικό, συγκριτικά με άλλες ρυθμίσεις ασφάλειας, όσον αφορά στη χρήση υπολογιστή ή κινητής συσκευής.

• Οι γονείς που προτιμούν να περιορίσουν ή να εμποδίσουν την πρόσβαση σε sites, χωρίς να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότη
τα των παιδιών τους, το κάνουν διότι τους επιτρέπει να ελέγχουν το πού έχει πρόσβαση το παιδί τους.

• Οι γονείς προτιμούν να βάζουν πιο πολλούς περιορισμούς σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, ενώ επιλέγουν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των μεγαλύτερης ηλικίας παιδιών.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γονείς θέλουν πιο ευέλικτα εργαλεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής ζωής, τα οποία να επιτρέπουν μια ισορροπία μεταξύ της παρακολούθησης της διαδικτυακής δραστηριότητας και του φιλτραρίσματος περιεχομένου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των γονέων, η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία των family safety settings (ρυθμίσεις Οικογενειακής Ασφάλειας) στα Windows 8, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης πολλαπλών λογαριασμών, η δυνατότητα παρακολούθησης της δραστηριότητας των παιδιών ανεξαρτήτως από το πού χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους, καθώς και η δυνατότητα οποιαδήποτε ενέργειας από οποιοδήποτε σημείο και μέσω οποιαδήποτε συσκευής.

Όπως αναφέρει η εταιρία, όλα αυτά διευκολύνουν τους γονείς ώστε να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που τους βοηθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο με τον τρόπο που θεωρούν πιο κατάλληλο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για κάθε μέλος της οικογένειας να διατηρεί τη δική του μοναδική διαδικτυακή ταυτότητα, ενώ εξακολουθούν να μοιράζονται μια ενιαία συσκευή.

Επίσης, η λειτουργία Παιδική Γωνιά (Kids Corner) στα Windows Phone 8 επιτρέπει στους γονείς να μοιραστούν το κινητό τους τηλέφωνο χωρίς να φοβούνται μήπως τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες τους, ή κατά λάθος αποκτήσουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η Microsoft, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συμβάλει στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, δημιουργεί καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία, όπως αυτά που ενσωματώνονται στα Windows 8, προκειμένου να προσφέρει στις οικογένειες πόρους που παρέχουν μια πιο ασφαλή εμπειρία χρήσης του υπολογιστή.

Επιπλέον, η Microsoft ενθαρρύνει τους γονείς εκτός από τη χρήση των ρυθμίσεων ασφαλείας οικογένειας, να κάνουν τα εξής:

• Να κάθονται συχνά με τα μικρά παιδιά όταν αυτά παίζουν στο διαδίκτυο και να ζητάνε τακτικά από τα παιδιά τους να τους εξηγούν με τι ασχολούνται στο διαδίκτυο.

• Να μιλάνε στα παιδιά τους σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο και την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας.

• Να διαμορφώνουν κανόνες και επιπτώσεις για την ανάρμοστη διαδικτυακή συμπεριφορά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...